Ανάσα για το Μαρούσι η νίκη με 84-76 επί του Κολοσσού
Το Μαρούσι επέστρεψε στις νίκες, μετά από τέσσερα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα και πήρε βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε 84-76 της Κολοσσού στο κλειστό του Αγίου Θωμά, πέτυχε τη δεύτερη νίκη στην Α1 και πλέον ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
89
Το Μαρούσι επέστρεψε στις νίκες, μετά από τέσσερα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα και πήρε βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε 84-76 της Κολοσσού στο κλειστό του Αγίου Θωμά, πέτυχε τη δεύτερη νίκη στην Α1 και πλέον ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Μπράιαντ με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Αμαρουσίου, ενώ τα 23 λάθη του Κολοσσού στάθηκαν εμπόδιο για να διεκδικήσει η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.
Η καλή άμυνα του Αμαρουσίου σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Γλυνιαδάκη (7π.) κάτω από τα καλάθια και τα 8 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο των παικτών του Κολοσσού ήταν τα αίτια για τη διαφορά των 12 πόντων (22-10) που πήραν οι γηπεδούχοι με το τέλος της πρώτης περιόδου.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το τρίποντο του Κογιαντίνοβιτς ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+13, 25-12), αλλά στη συνέχεια ο Τόντιτς για λογαριασμό του Κολοσσού πήρε το… όπλο του και με έντεκα σερί αναπάντητους πόντους (2/2 τρ, 2/2 διπ και 1 βολή) έβαλε την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξανά στο κόλπο (27-26, 14).
Οι άμυνες από `κει και πέρα έσφιξαν για τις δύο ομάδες και αμφότερες πήγαν καλάθι-καλάθι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Πίνοκ με επτά πόντους (1/1 τρ, 2/2 διπ) και οι πρώτοι τρεις πόντοι του Διαμαντόπουλου στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου έδωσαν στον Κολοσσό το προβάδισμα στο ημίχρονο (39-40, 20), ενώ για το Μαρούσι ο Μπράιαντ με 12 συνολικά πόντους στο πρώτο μέρος κρατούσε την επαφή στο σκορ για τους γηπεδούχους.
Η βελτιωμένη αμυντική λειτουργία των παικτών του Αμαρουσίου στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα, δύο από τον Χαραλαμπίδη και ένα από τον Κογιαντίνοβιτς άνοιξαν τη διαφορά για τους γηπεδούχους στο +8 (52-44, 24). Ωστόσο, οι σωστές επιθετικές επιλογές των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή μείωσαν τη διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στην τελευταία περίοδο με ισοπαλία (60-60, 30).
Στην τέταρτη περίοδο έγινε αμφίρροπο ματς με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Το Μαρούσι ανέβασε ρυθμό, πίεσε στην άμυνα και διατηρούσε διαφορά από 3-6 πόντους σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. Η ομάδα του Κολοσσού πάλεψε μέχρι το τέλος το ματς (78-74, 38), αλλά το τρίποντο του Χαραλαμπίδη (4 συνολικά στο ματς) στο τελευταίο λεπτό και το κλέψιμο του Μαυροειδή στην άμυνα δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.
Το τελικό (84-76, 40) χάρισε στο Μαρούσι τη δεύτερη νίκη στην Α1, ενώ η διαφορά των οχτώ πόντων ίσως φανεί σημαντική σε τυχόν ισοβαθμίες στο τέλος του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 22-10, 39-40, 60-60, 84-76
Διαιτητές: Ζαβλανός, Καρακατσούνης, Καλδίρης
ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέιλορ 10, Χαραλαμπίδης 18 (4), Μπουντούρης 3 (1), Τουντζιαράκης 1, Μπράιαντ 21, Μαυροειδής 3, Κογιαντίνοβιτς 15 (3), Γλυνιαδάκης 7, Καϊμακόγλου 6
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Στίνσον 9 (1), Ασημακόπουλος 5 (1), Πίνοκ 16 (1), Γιοσίποβιτς 15 (2), Τέτσκοβιτς 2, Παναγιωταράκος 4, Διαμαντόπουλος 3 (1), Κουνούνης 1, Τζιγκάνοβιτς 8, Τόντιτς 11 (2), Τσαμάτος 2
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υεμένη: Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώνει 5 μέλη των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
