89

Για 22 κάτι λεπτά, το επιθετικό ρεσιτάλ του Αιγάλεω είχε καθηλώσει τον Ολυμπιακό σε ρόλο κομπάρσου. Η ανικανότητα των «ερυθρολεύκων» να παίξουν καλή άμυνα και να σταματήσουν τον Ιμπραήμ Τζάαμπερ (πέτυχε 40 πόντους) παραλίγο να τους στοιχίσει τη νίκη.

Όταν, όμως, αποφάσισε να πάρει στις πλάτες του το παιχνίδι ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, δεν βρέθηκε άνθρωπος να τον σταματήσει. Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα από το Αιγάλεω, επικρατώντας 112-106 του «Σίτι», με τον Λιθουανό σούπερ σταρ να πραγματοποιεί μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση, σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν ήταν μόνο ο επιθετικός οίστρος του «Μάτσας» που έφερε την 6η νίκη των «ερυθρολεύκων» στην Α1. Ήταν -κυρίως- η ασφυκτική άμυνα που έπαιξε πάνω στον Τζάαμπερ στην τρίτη περίοδο, βραχυκυκλώνοντας την επίθεση της ομάδας του Σκουρτόπουλου.

Σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 20-2, παίρνοντας ουσιαστικά τη διαφορά στο σκορ που κράτησε μέχρι και το τέλος του αγώνα (από 58-51 στο 22`30« σε 60-71 στο 26`30«). Μέχρι τότε, το Αιγάλεω είχε αποδείξει πως άξια βρίσκεται στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr