26

Λιγότερο από μία ημέρα χρειάστηκε ο πάουερ φόργουορντ, Βασίλιους Βάλντας, προκειμένου να πείσει τον Αργύρη Πεδουλάκη και να αποκτηθεί και επισήμως από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου.

Ο 23χρονος Λιθουανός, ο οποίος πραγματοποιήσε την πρώτη προπόνησή του με την κρητική ομάδα το απόγευμα της Τρίτης, υπέγραψε την Τετάρτη το νέο συμβόλαιό του με τον ΑΓΟΡ και το ντεμπούτο του αναμένεται απέναντι στην Ολυμπιάδα Πατρών.

Το βιογραφικό του παίκτη:

Ο Βασίλιους Βάλντας γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας. Μεγάλωσε στη Λιθουανία και μιλάει λιθουανικά, ρώσικα, γερμανικά και αγγλικά. Υπήρξε παίκτης του πανεπιστημίου Ολντ Ντομίνιον Γιουνιβέρσιτι, στο οποίο φοιτούσε. Επίσης, έχει παίξει στην εθνική ομάδα της Λιθουανίας.

Ο Βάλντας ξεκίνησε ως ο έκτος παίκτης στo κολλέγιο του, βελτιώσε όμως άμεσα τις επιδόσεις του και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα όλων των κολλεγίων.

Στη συνέχεια ο Βάλντας επέστρεψε στην Ευρώπη για να παίξει στην πολωνική Άνβιλ, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους. Είναι ένας ταλαντούχος αθλητής, με έφεση στην επίθεση, σε σκοράρισμα και ριμπάουντ και στον ΑΓΟΡ έχει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ