38

H διάσημη ηθοποιός Λιβ Ούλμαν θα υποδυθεί τη γιαγιά στην πρώτη νορβηγική ταινία, στην οποία συμμετέχει ύστερα από 38 χρόνια. Η 68χρονη Νορβηγίδα θα επιστρέψει με την ταινία Μέσα από το σκοτεινό καθρέφτη, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του συμπατριώτη της συγγραφέα Γιοστέιν Γκάαρντερ, σε σκηνοθεσία του Δανού Γέσπερ Νίλσεν.

Ο Γιοστέιν Γκάαρντερ έγινε διάσημος το 1991 με το βιβλίο του «Ο κόσμος της Σοφίας», έναν οδηγό φιλοσοφίας για τους εφήβους. Στο βιβλίο η 14χρονη Σοφία μυείται στην ιστορία της ανθρώπινης σοφίας, της φιλοσοφίας χιλιάδων ετών και μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τις φιλοσοφικές ιδέες για να βρει τελικά το δρόμο της προς την ελευθερία.

Η νέα ταινία αναφέρεται στην ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού βαριά άρρωστου. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στο Οσλο το Νοέμβριο. Η Ούλμαν θα ερμηνεύσει το ρόλο της γιαγιάς της μικρής. «Είναι ο πρώτος ρόλος που λαμβάνω μετά το Αν-Μαγκρίτ και επίσης είναι ο πρώτος που μού προτάθηκε» είπε η Ούλμαν στην εφημερίδα Dagbladet από τη Νέα Υόρκη.

Ο ρόλος της στην ταινία Αν-Μαγκρίτ σε σκηνοθεσία Αρνε Σκούεν ήταν ο τελευταίος της πρωταγωνιστικός ρόλος σε νορβηγική ταινία.

Η ηθοποιός είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε άλλες ταινίες, αλλά όταν διάβασε το σενάριο δέχθηκε με μεγάλη χαρά. «Είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω σε αυτή την ταινία» τόνισε.

Η γεννημένη το 1938 Ούλμαν έγινε γνωστή το 1966 με την ταινία Περσόνα, που σκηνοθέτησε ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και έπαιξε σε οκτώ άλλες ταινίες του Μπέργκμαν, μεταξύ τους στις Σκηνές από ένα γάμο (1973) και Πρόσωπο με Πρόσωπο (1976).

Η Λιβ Ούλμαν έχει αποκτήσει μία κόρη με τον Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 31 Ιουλίου.

Αυτή την εβδομάδα η Ούλμαν θα ταξιδέψει στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, για να λάβει ένα βραβείο μαζί με τον Αμερικανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ