Το Μόναχο επιθυμεί να συμβάλει στην αποκατάσταση του Κρονίου Λόφου
Ο δήμαρχος του Μονάχου Κρίστιαν Ούντε απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στην οποία αναφέρει ότι η πόλη του Μονάχου επιθυμεί να αναλάβει την πρωτοβουλία και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του Κρονίου Λόφου στην Αρχαία Ολυμπία.
38
Ο δήμαρχος του Μονάχου Κρίστιαν Ούντε απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στην οποία αναφέρει ότι η πόλη του Μονάχου επιθυμεί να αναλάβει την πρωτοβουλία και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του Κρονίου Λόφου στην Αρχαία Ολυμπία.
Για το ξεκίνημα της προσπάθειας το Μόναχο διαθέτει 100.000 ευρώ, ενώ προτίθενται να συμβάλλουν ο λαός και εταιρείες της πόλης.
Στο Μόναχο βρίσκεται η μεγαλύτερη, εκτός Ελλάδος, ελληνική κοινότητα στην Ευρώπη, ενώ είναι γνωστοί οι ιστορικοί δεσμοί της πόλης με την αρχαία και τη νεώτερη Ελλάδα.
Την πρωτοβουλία θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρόεδρος των Ελληνογερμανικών Εταιρειών, Ζίγκριντ Σκαρπέλις Σπέρκ, η οποία θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια σε προγραμματισμένη εκδήλωση του συνδέσμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 5 Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Γιασικεβίτσιους νευρίασε με ρεπόρτερ: «Πηγαίνετε σε σχολή δημοσιογραφίας;» (vid)
- Βουλιαγμένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου»
- Cornelius Horgan: Στην Αθήνα ο διεθνούς φήμης acting coach για ένα μοναδικό τριήμερο workshop
- Ο Καρέτσας έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς: «Ο Βασιλιάς των ασίστ που θέλει η Μίλαν»
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»



