Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΥΠΠΟ για τη μεταστέγαση του υπουργείου
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, μετά την τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση του υπουργείου από την οδό Μπουμπουλίνας στο κτίριο Κεράνη, στο Ρέντη.
71
Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού, μετά την τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τις 15:00) που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση του υπουργείου από την οδό Μπουμπουλίνας στο κτίριο Κεράνη, στο Ρέντη.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής – Στερεάς και Νήσων, Μ.Κρασανάκης, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα (ένδικα και απεργιακά), ώστε να καμφθεί η ηγεσία του υπουργείου και να ακυρωθεί η απόφαση για μεταστέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου.
Με το σύνθημα «Δεν πάμε Ρέντη» και «απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σ αυτό, με το αιτιολογικό ότι το κτίριο της πρώην καπναποθήκης του Κεράνη είναι παλαιό, έχει σοβαρές κτιριοδομικές παραβάσεις, δεν έχει πρόσβαση στις συγκοινωνίες και βρίσκεται σε σημείο με μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων είπαν ακόμη ότι «τα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο των μελετών, αποδεικνύουν, στην καλύτερη περίπτωση, την προχειρότητα με την οποία κατασκευάζεται ένα κρατικό κτίριο, για το οποίο δαπανώνται τεράστια ποσά» και συμπλήρωσαν ότι την ίδια στιγμή το υπουργείο αφήνει αναξιοποίητα κτίρια που έχει αγοράσει και τα οποία, σε συνδυασμό με το κτίριο της Μπουμπουλίνας και τα κτίρια της Πλάκας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν επαρκή λύση για το στεγαστικό πρόβλημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)


