Εντός της εβδομάδας αναμένεται να βγει από την εντατική ο Αρχιεπίσκοπος
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου και δεν αποκλείεται να βγει από την εντατική τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Η αποκατάσταση της λειτουργίας του πεπτικού είναι βραδεία. Καταδικάζουν τα σενάρια περί διαδοχής ο Μυτιλήνης και ο Σύρου.
Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί για την πορεία της υγείας του Αρχιεπίσκοπου και δεν αποκλείεται να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
Πάντως, η αποκατάσταση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος χαρακτηρίζεται βραδεία.
Την Κυριακή τον κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο κ. Ιάκωβος δήλωσε αισιόδοξος για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ενώ ρωτήθηκε και για τα σενάρια διαδοχής που κυκλοφορούν.
«Τα καταδικάζω απερίφραστα» τόνισε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι και ο ίδιος φέρεται μεταξύ των «δελφίνων», είπε ότι «από τη Μυτιλήνη είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις».
Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τα σενάρια που ακούγονται σε σχέση με την υγεία του Αρχιεπισκόπου. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η Εκκλησία έχει Αρχιεπίσκοπο. Όπως πριν, έτσι και τώρα, βρίσκομαι στο πλευρό του, χωρίς ιδιοτέλεια, ιδιαίτερα τούτες τις ώρες που αντιμετωπίζει με γενναιότητα και παλικαριά, με απαράμιλλο φρόνημα και εδραία πίστη, την δοκιμασία της υγείας του».
Ο μητροπολίτης Σύρου καταλήγει: «Οσοι επιδιώκουν να προκαλέσουν ρήξη στις άριστες σχέσεις μου με τον Μακαριότατο να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό».