92

Το Εθνικό Μπαλέτο της Κίνας παρουσιάζει το έργο Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια, μία χορευτική προσαρμογή της ομώνυμης ταινίας του Ζανγκ Γιμού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20, 21 και 22 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Τετάρτης, το κινεζικό συγκρότημα θα παρουσιάσει τη φαντασμαγορία και την ανεπανάληπτη τεχνική των χορευτών του σε μια παράσταση που είναι φτιαγμένη ακριβώς στην παράδοση του πιο αφηγηματικού μπαλέτου, με απόλυτα διαχωρισμένους καλούς και κακούς χαρακτήρες, συμβολισμούς της μοιχείας και της προδοσίας, αλλά και του επερχόμενου θανάτου.

Το Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια είναι ένα χορταστικό θέαμα με πλούσια σκηνικά (το χαρτί, υπόμνηση της καλλιγραφίας και του κινεζικού πολιτισμού, χρησιμοποιείται έξυπνα στο έργο), εξαιρετικούς χορευτές και ωραία κοστούμια.

Υπόσχεται δε διασκέδαση στους φίλους του mainstream και σεεκείνους που αγαπούν το υπερθέαμα, ιδίως λίγο πριν από τους Oλυμπιακούς του Πεκίνου όπου αναμένεται το αρμονικό, μαζικό και πειθαρχημένο να λάμψει και πάλι, ενδεχομένως σε τεράστιους αριθμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ