Νέο σκάνδαλο χαρακτήρισε ο Γ.Παπανδρέου το θέμα των προμηθειών στα νοσοκομεία
Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα της υγείας εξαπέλυσε ο Γ.Παπανδρέου. Στη διάρκεια επίσκεψης στο Λαϊκό Νοσοκομείο κατηγόρησε τους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας για το «νέο σκάνδαλο» των προμηθειών στα νοσοκομεία. Απάντηση του υπουργείου Υγείας.
Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα της υγείας εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη διάρκεια επίσκεψης στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τους υπουργούς Υγείας Δ.Αβραμόπουλο και Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για το «νέο σκάνδαλο» -όπως το χαρακτήρισε- των προμηθειών στα νοσοκομεία.
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι βρίσκει χρήματα για την πρόσληψη αγροφυλάκων, όχι όμως και για τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις.
Παράλληλα, ανέπτυξε το πρόγραμμα του κόμματός του για τον τομέα Υγείας και δεσμεύτηκε για ισχυρό και οικονομικά βιώσιμο ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, για αύξηση της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία κατά 1% του ΑΕΠ, εφαρμογή νέας πολιτικής για την πρόληψη και τη δημόσια υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλο το χρόνο, θέσπιση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής φροντίδας και παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.
Ταυτόχρονα υποσχέθηκε τη θέσπιση νέου μισθολογίου στο ΕΣΥ, νέο ωράριο των γιατρών και επέκταση των απογευματινών ιατρείων.
Τέλος, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος προμηθειών, που θα είναι διαφανές και αποκεντρωμένο.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του προσωπικού, επισημαίνοντας κυρίως την έλλειψη προσωπικού και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα το νοσοκομείο για να εξαφανίζονται, όπως είπε, τα ράντζα από τους διαδρόμους και να καθαρίζονται τα πατώματα.
Απάντηση από Αβραμόπουλο, Αλογοσκούφη
Με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Για άλλη μια φορά ο κ. Παπανδρέου ομολογεί και αναγνωρίζει τις μεγάλες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση, που βρήκαμε ως κυβέρνηση στο χώρο της υγείας. Εάν ωστόσο είχε ενημερωθεί, θα γνώριζε ότι η κυβέρνηση δίνει τέλος στο κατακερματισμένο, άναρχο, ακατάστατο και διεφθαρμένο τοπίο, που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, θεσμοθετώντας με το νέο σύστημα προμηθειών τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και την εξοικονόμηση πόρων. Απαιτεί ευθύνη το αντιπολιτευτικό λειτούργημα».
Απαντώντας στις δηλώσεις του κ.Παπανδρέουο υπουργός ΟικονομίαςΓιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να στρεβλώσει την πραγματικότητα και να συκοφαντήσει, όπως συνηθίζει τελευταία, την κυβερνητική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του υπουργού ΥγείαςΔ.Αβραμόπουλου για την εξυγίανση του χώρου της Υγείας από τα πολλά προβλήματα που σωρεύτηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.