Στρατιωτικό υλικό και πολεμοφόδια έστειλαν οι ΗΠΑ στο Λίβανο
Τουλάχιστον έξι αεροπλάνα έφτασαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Βηρυττού μεταφέροντας πολεμοφόδια και στρατιωτικό υλικό για τον λιβανικό στρατό. Την ίδια στιγμή, ο Λίβανος έστειλε περισσότερες δυνάμεις στον προσφυγικό καταυλισμό του Ναρ αλ-Μπάρεντ.
Τουλάχιστον έξι αεροπλάνα έφτασαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Βηρυττού μεταφέροντας πολεμοφόδια και στρατιωτικό υλικό για τον λιβανικό στρατό. Την ίδια στιγμή, ο Λίβανος έστειλε περισσότερες δυνάμεις στον προσφυγικό καταυλισμό του Ναρ αλ-Μπάρεντ.
Οι ΗΠΑ έστειλαν τη βοήθεια, μετά από έκκληση του Λιβάνου. Τα αεροπλάνα μεταφέρουν πυρομαχικά, όπλα και τμήματα ελικοπτέρων.
«Αυτό που κάνουν οι Λιβανέζοι τώρα είναι ότι προσπαθούν να φέρουν την τάξη στο Λίβανο και να εδραιώσουν ένα πλαίσιο νόμου και αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει όλους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι.
Την Πέμπτη το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε οικονομική βοήθεια ύψους 770 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Λίβανο, από τα οποία τα 280 θα διατεθούν ως στρατιωτική βοήθεια.
Παρά τις σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών της Φατάχ αλ-Ισλάμ και του λιβανικού στρατού, η εύθραυστη εκεχειρία φάνηκε να διατηρείται την Παρασκευή παρά τις απειλές της κυβέρνησης του Λιβάνου. Υπολογίζεται ότι από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι μάχες έχουν χάσει τη ζωή τους 76 άτομα, ενώ χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό.
Ο υπουργός Αμυνας του Λιβάνου Ελίας αλ-Μουρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση αφήνει χώρο για διαπραγματεύσεις, αλλά ο στρατός θα δράσει εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ απαίτησε να παραδοθούν «αυτοί οι τρομοκράτες και εγκληματίες», όπως τους χαρακτήρισε.
Σύμφωνα με το BBC, την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στο Λίβανο και η βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού που ταξιδεύει μέσω Συρίας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας