Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρεται το «μαύρο κουτί» του Sea Diamond
Δεκαπέντε μέρες μετά την ανέλκυσή του, το «μαύρο κουτί» του Sea Diamond μεταφέρθηκε την Κυριακή από τη Σαντορίνη στην Αθήνα και από εκεί σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ. Το «κουτί» αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για το χειρισμό του δυστυχήματος.
Δεκαπέντε μέρες μετά την ανέλκυσή του, το «μαύρο κουτί» του Sea Diamond μεταφέρθηκε την Κυριακή από τη Σαντορίνη στην Αθήνα και από εκεί σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ.
Το «μαύρο κουτί» ανακτήθηκε άθικτο και αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων για το χειρισμό του δυστυχήματος, ιδιαίτερα για τα όσα συνέβησαν το διάστημα από την εκκένωση του Sea Diamond έως τη βύθισή του, καθώς περιέχει όλα τα στοιχεία από τη στιγμή της πρόσκρουσης και έπειτα.
Όπως μετέδωσε η NET, το «μαύρο κουτί» μεταφέρθηκε από το Λιμεναρχείο Σαντορίνης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου παρουσία λιμενικών και εισαγγελέα.
Από εκεί οι ειδικοί το μετέφεραν στο «Ελ.Βενιζέλος» για το ταξίδι προς το κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα γίνει η αποκωδικοποίησή του.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.