Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και όχι ύφεση εμφανίζει η οικονομία των ΗΠΑ, λέει το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ που περιόρισε στο 2,2% την πρόβλεψή για ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ, διευκρινίζει οτι η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης -αλλά όχι ύφεση- προσπαθώντας να καταπολεμήσει την πτώση στο στεγαστικό κλάδο. Συμφωνεί δε, με πολιτική FED για τα επιτόκια.
93
Η αμερικανική οικονομία εμφανίζει χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη -αλλά όχι ύφεση- καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει την πτώση στο στεγαστικό τομέα που εξακολουθεί να θέτει κινδύνους για την προοπτική της.
Τη θέση αυτή διατύπωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς περιόρισε στο 2,2%, από 2,9%, την πρόβλεψη που είχε διατυπώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο για την ανάπτυξη του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) των ΗΠΑ, στη διάρκεια του 2007.
Για το 2008 η πρόβλεψη του ΔΝΤ κάνει λόγο για ανάπτυξη 2,8% του ΑΕΠ. Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2005 και το 2006 ήταν 3,2% και 3,3% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με δήλωση του ΔΝΤ, «η πτωτική τάση που παρατηρείται στο ρυθμό ανάπτυξης σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζει την ασθενέστερη προοπτική για επενδύσεις στο στεγαστικό κλάδο».
Οπως αναφέρει, οι διαθέσιμες οικίες προς πώληση βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών και ο κατασκευαστικός κλάδος υποχώρησε πιο γρήγορα, από ό,τι αναμενόταν νωρίτερα. Πάντως, όπως επισημαίνει το ΔΝΤ «οι κίνδυνοι για αυτή τη λιγότερο ζωηρή προοπτική παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο».
Εξάλλου, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ζήτημα της εξισορρόπησης της ανησυχίας σχετικά με την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας εναντίον των πληθωριστικών κινδύνων και η πολιτική που διατηρεί σταθερά τα επιτόκια, παραμένει η κατάλληλη για τώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442