Τιμή ρεκόρ για την «Ελληνική Ιστορία» του Κ.Παρθένη στη δημοπρασία του Ζαππείου
Με δύο ρεκόρ για καλλιτέχνες και υψηλότατο τζίρο έπεσε η αυλαία της πρώτης εαρινής δημοπρασίας με ελληνικά έργα τέχνης που διοργάνωσε γνωστός Οίκος. Η Ελληνική Ιστορία του Κ.Παρθένη έπιασε τα 345 χιλιάδες ευρώ, O ναύαρχος Μιαούλης του Εγγονόπουλου τις 150 χιλιάδες.
30
Με δύο ρεκόρ για καλλιτέχνες (Εγγονόπουλος και Μαλέας) και τζίρο που άγγιξε τα 2.250.000 ευρώ έπεσε η αυλαία της πρώτης εαρινής δημοπρασίας με ελληνικά έργα τέχνης που διοργάνωσε ο Οίκος «Πέτρος Βέργος» στο Ζάππειο.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της M.Δευτέρας, πολλοί Έλληνες συλλέκτες έδωσαν το «παρών», ενώ απουσίασαν φορείς του Δημοσίου που άλλες φορές συμμετείχαν σε ανάλογες δημοπρασίες.
Συνολικά άλλαξαν χέρια τα 147 από τα 173 έργα που προσφέρονταν προς πώληση.
Ακριβότερο έργο αναδείχθηκε το μνημειακών διαστάσεων και σχετικά άγνωστο έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη Ελληνική Ιστορία που έπιασε 345.000 ευρώ και αναδείχθηκε το ακριβότερο έργο του καλλιτέχνη που πωλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Ρεκόρ όμως σημειώθηκαν και για τις τιμές των Νίκου Εγγονόπουλου και Κωνσταντίνου Μαλέα. O ναύαρχος Μιαούλης (1942) του Εγγονόπουλου έπιασε τις 150.000 ευρώ, ενώ τα Πεύκα στη Ραφήνα του Μαλέα έπιασε 138.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»
- Κύπρος: H βρετανική βάση στο Ακρωτήρι «χτυπήθηκε από drone» – Σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;


