38

«Η χειρότερη προσβολή στον Χριστιανισμό» χαρακτηρίστηκε το σοκολατένιο γλυπτό που αναπαριστά τον Ιησού ολόγυμνο πάνω σε έναν φανταστικό σταυρό.

Το έργο «Γλυκέ μου Κύριε», του καλλιτέχνη Κόσιμο Καβαλάρο, επρόκειτο να εκτεθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Roger Smith στο Μανχάταν. Τελικά, η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποχώρησε στις πιέσεις και ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την έκθεση, χωρίς ναδώσει διευκρινίσεις.

Για την κατασκευή του γλυπτού, που έχει ύψος 1,80 μέτρα, χρησιμοποιήθηκαν 90 κιλά σοκολάτας γάλακτος. Το έργο θα παρουσιαζόταν ως την Κυριακή του Πάσχα -που συμπίπτει φέτος για καθολικούς και ορθόδοξους- στην γκαλερί Lab του ξενοδοχείου.

Ο Κόσιμο Καβαλάρο έχει μεγαλώσει στον Καναδά και την Ιταλία και είναι γνωστός για την ιδιαίτερότητά του να χρησιμοποιεί τρόφιμα ως πρώτες ύλες για τα έργα του.

Προηγούμενες καλλιτεχνικές αναζητήσεις του τον είχαν οδηγήσει στο βάψιμο ενός δωματίου ξενοδοχείου του Μανχάταν με πέντε τόνους λιωμένο τυρί μοτσαρέλα και στη διακόσμηση ενός κρεβατιού με 142 κιλά ζαμπόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press