Συντρίμια από το Διάστημα παραλίγο να χτυπήσουν επιβατικό αεροσκάφος
Φλεγόμενα συντρίμμια από το Διάστημα παραλίγο να χτυπήσουν ένα αεροσκάφος που πετούσε από τη Χιλή προς τη Νέα Ζηλανδία πάνω από τον Ειρηνικό. Παραμένει άγνωστο αν τα αντικείμενα ήταν κομμάτια μετεωρίτη ή συντρίμμια από έναν παλιό ρωσικό δορυφόρο.
36
Φλεγόμενα συντρίμμια από το Διάστημα παραλίγο να χτυπήσουν ένα αεροσκάφος που πετούσε από τη Χιλή προς τη Νέα Ζηλανδία πάνω από τον Ειρηνικό, μεταδίδουν τα νεοζηλανδικά μέσα. Παραμένει άγνωστο αν τα αντικείμενα ήταν κομμάτια μετεωρίτη ή συντρίμμια από έναν παλιό ρωσικό δορυφόρο.
Ο πιλότος ενός Airbus A340 της χιλιανής εταιρείας LAN ενημέρωσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι είδε φλεγόμενα συντρίμμια να πέφτουν περίπου οκτώ χιλιόμετρα μπροστά από το αεροσκάφος και πίσω του, αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η πτήση προσγειώθηκε αργότερα στο Όκλαντ με ασφάλεια.
Οι νεοζηλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία τις είχε ενημερώσει ότι ένας παλιός δορυφόρος επρόκειτο να καταστραφεί εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό.
Ηρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος επιβεβαίωσε ότι ο δορυφόρος πέρασε από την ατμόσφαιρα στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης, ώρα Νέας Ζηλανδίας (00.30 ώρα Ελλάδας), όπως είχε προγραμματιστεί. Όμως αυτό συνέβη περίπου 12 ώρες μετά το περιστατικό που ανέφερε ο πιλότος.
«Το κατά πόσο τα συντρίμμια ήταν μετεωρίτης ήθραύσματα δορυφόρου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί» δήλωσε εκπρόσωπος της νεοζηλανδικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ απέρριψε την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οργανωμένη συγκάλυψη του σκανδάλου
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από μπαλκόνι
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους

