Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σώοι οι Ευρωπαίοι απαχθέντες στην Αφρική, άγνωστο όμως πού βρίσκονται

Σώοι οι Ευρωπαίοι απαχθέντες στην Αφρική, άγνωστο όμως πού βρίσκονται

Πληροφορίες που θέλουν τους πέντε Ευρωπαίους απαχθέντες στην Αιθιοπία, τέσσερις Βρετανούς και έναν Γάλλο, να κρατούνται στην γειτονική Ερυθραία εξετάζει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας πάντως ενδείξεις πως όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

51

Πληροφορίες που θέλουν τους πέντε Ευρωπαίους ομήρους που απήχθησαν στην Αιθιοπία, τέσσερις Βρετανούς και έναν Γάλλο, να κρατούνται στην γειτονική Ερυθραία εξετάζει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας πάντως ενδείξεις πως όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

Επισήμως, Ερυθραία διαψεύδει ότι οι απαχθέντες έχουν μεταφερθεί στο έδαφός της. «Κατανοούμε την ανησυχία των οικογενειών, όμως αυτό το περιστατικό συνέβη εντός της Αιθιοπίας και εξελίσσεται εντός της Αιθιοπίας» δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ερυθραίας στο Reuters.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επιχειρεί να διασταυρώσει τις πληροφορίες που προήλθαν την Παρασκευή από ηγετική τοπικής κοινότητας και εμφανίζουν τους ομήρους να έχουν μεταφερθεί στο έδαφος της Ερυθραίας από αυτονομιστές αντάρτες Αφάρ.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Μάργκαρετ Μπέκετ δήλωσε ότι έχει ενδείξεις πως οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, όμως επισήμανε πως δεν είναι σαφές πού βρίσκονται.

Οι όμηροι αιχμαλωτίσθηκαν την 1η Μαρτίου κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στην περιοχή των Αφάρ, μια από τις θερμότερες, ξηρότερες περιοχές του πλανήτη γνωστή για τα ηφαίστεια, την έρημο και τις αλμυρές της λίμνες.

Οι τέσσερις Βρετανοί ανήκουν στο προσωπικό της πρεσβείας της χώρας τους στην Αιθιοπία. Μαζί τους αγνοείται ένας Γάλλος πολίτης και οκτώ Αιθίοπες.

Η Ερυθραία έχει και προγενέστερα αρνηθεί ισχυρισμούς ότι δυνάμεις της πήραν τους ομήρους στη δική της πλευρά των διαφιλονικούμενων συνόρων, επισημαίνει το BBC.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο