Αναγκαίες οι απολύσεις 10.000 εργαζομένων στην Airbus, εκτιμά η γαλλική κυβέρνηση
Απολύτως αναγκαία χαρακτηρίζει την εφαρμογή του σχεδίου αλλαγών στην Airbus ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Τ.Μπρετόν και επιμένει να προχωρήσουν οι απολύσεις 10.000 εργαζομένων, παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων. 24ωρη απεργία την Τρίτη.
Απολύτως αναγκαία χαρακτήρισε την εφαρμογή του σχεδίου αλλαγών στη δομή της Airbus «Power 8» ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Τιερί Μπρετόν.
Παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων, που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τρίτη, η γαλλική κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην στήριξη του προγράμματος, το οποίο προβλέπει πωλήσεις εργοστασίων και απολύσεις 10.000 εργαζομένων.
Οι απολύσεις, δήλωσε ο κ. Μπρετόν, θα γίνουν σταδιακά χωρίς αναγκαστικές διαθεσιμότητες και πρόσθεσε ότι για να επιβιώσει η Airbus πρέπει να κάνει τώρα αυτό που η βασική ανταγωνίστρια της, η Boeing, έκανε πριν από τέσσερα χρόνια.
«Το σχέδιο αναδόμησης είναι ζωτικό για να προετοιμαστεί η Airbus για τις προκλήσεις του μέλλοντος, όπως αυτές που θα φέρει η τεχνολογία», είπε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος έθεσε ως στόχο να περάσει η εταιρεία στην πρώτη θέση των κατασκευαστών αεροσκαφών μέχρι το 2012.
Να σημειωθεί ότι το βασικό πρόβλημα που επικαλείται η διοίκηση της γαλλογερμανικής εταιρείας είναι η ανάγκη να αναστραφούν οι απώλειες εσόδων που προκλήθηκαν από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του νέου σούπερτζάμπο, Α380.
Για το θέμα της Airbus έχει την Δευτέρα σειρά συναντήσεων και συνομιλιών ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.