71

Με τη στήριξη του ανεξάρτητου βουλευτή Στέφανου Μάνου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του νεοσύστατου πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Μάνος και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού και Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (ELDR), που συνενώνει τα φιλελεύθερα κόμματα σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο κ. Ανδριανόπουλος και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπουτάρης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Φιλελεύθερη Συμμαχία στοχεύει να αποτελέσει «μια ρηξικέλευθη και ανατρεπτική πρόταση απέναντι στην κυριαρχία του κρατικού γιγαντισμού και των παρασιτικών ομάδων, καθως και στην ηγεμονία του φαιοκόκκινου μετώπου».

«Με αταλάντευτη προσήλωση στις αρχές του φιλελευθερισμού, η Φιλελεύθερη Συμμαχία στοχεύει στην ενίσχυση και την προαγωγή των θεσμών της ανοιχτής κοινωνίας και οικονομίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος σηματοδοτεί την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου έως τα τέλη Απριλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, θα συγκροτηθούν τα καταστατικά όργανα και θα οριστικοποιηθεί η πολιτική διακήρυξη και το πολιτικό πρόγραμμα.

Την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του κόμματος αποτελούν οι: Τάσος Αβραντίνης, Αντώνης Βλυσίδης, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Διονύσης Κατρανίτσας, Μανώλης Μανωλεδάκης, Παύλος Μσάουελ, Ελπίδα Μωραΐτου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Φώτης Περλικός, Δημήτρης Σκάλκος και Ντίνος Στεργίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο