Απόρριψη της πρότασης της Πειραιώς εισηγείται το ΔΣ της Marfin Popular Bank
Διανομή μερίσματος 0,31 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006 θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank (MPB) στη γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ κρίνει μη αποδεκτή τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς. Επαφές Μπαλάουι-Βγενόπουλου στην Κύπρο.
28
Διανομή μερίσματος 0,31 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2006 θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank (MPB) στη γενική συνέλευση των μετόχων. Το μέρισμα είναι αυξημένο κατά 300% σε σχέση με το 2005, όπως σημειώνει το ΔΣ της τράπεζας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Σοαύντ Μπαλάουι, προέδρου της Marfin, ενέκρινε τους Τελικούς Ελεγμένους Ετήσιους Λογαριασμούς της Εταιρείας και του Ομίλου για το 2006.
Παράλληλα, ύστερα από μελέτη της Deutsche Bank, το ΔΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στους μετόχους την απόρριψη της δημόσιας πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο θα αποδεχθεί νέα πρόταση της Πειραιώς αν κάνει καλύτερη προσφορά, απάντησε ότι ήρθε στην Κύπρο για να δημιουργήσει μια επιχείρηση και όχι να την πωλήσει.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Βγενόπουλος ερωτηθείς για πληροφορίες ότι η Marfin, πέραν της αγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών του ξενοδοχείου Χίλτον Λευκωσίας ενδιαφέρεται και για άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και ιδρύματα παροχής υπηρεσιών υγείας, απάντησε ότι ο Όμιλος ενδιαφέρεται να επεκταθεί και για το λόγο αυτό επιδεικνύει ενδιαφέρον για ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων προκειμένου να τις αγοράσει και να πραγματοποιήσει κέρδη.
Ο κ. Μπαλάουι ολοκλήρωσε επίσης κύκλο επαφών στην Κύπρο, με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου, τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, μιλώντας για την πρόθεσή του για μακροχρόνιες επενδύσεις.
Ο Τ.Παπαδόπουλος χαρακτήρισε «φιλοφρονητική» της συνάντηση, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο συνεργασίας, τόνισε ωστόσο ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έγινε καμία συμφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442