Στρατιωτικό νόμο επέβαλε ο πρόεδρος της Γουϊνέας για να αντιμετωπίσει διαδηλώσεις
Ο πρόεδρος της Γουϊνέας επέβαλε στρατιωτικό νόμο στη δυτικοαφρικανική χώρα μετά τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον του και εναντίον της 23χρονης κυριαρχίας του. Ένοπλοι έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον πρωθυπουργό.
38
Ο πρόεδρος της Γουϊνέας Λανσάνα Κόντε κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη δυτικοαφρικανική χώρα μετά τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον του και εναντίον της 23χρονης κυριαρχίας του.
Ένοπλοι έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το Reuters, τα επεισόδια της Δευτέρας έχασαν τη ζωή τους εννέα άτομα, ενώ νεκροί υπήρξαν και το Σάββατο.
«Δεδομένης της κατάστασης και δεδομένων των ανθρώπινων απωλειών, αποφάσισα να επιβάλλω τον στρατιωτικό νόμο σε όλη την εθνική επικράτεια» δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442