51

Μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων και καλλυντικών στη Βρετανία αποφάσισε να χορηγεί το σκεύασμα Viagra χωρίς συνταγή, αρχής γενομένης από την 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων.

Μέχρι σήμερα οι Βρετανοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας έπρεπε να έχουν συνταγή γιατρού για να αγοράζουν το φάρμακο.

Όμως από την 14η Φεβρουαρίου θα μπορούν να προμηθεύονται το σκεύασμα ελεύθερα από ορισμένα καταστήματα της αλυσίδας Boots, με την προϋπόθεση ότι θα απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο ιατρικού περιεχομένου και θα δέχονται να τους μετρήσουν την πίεση και τη χοληστερίνη.

Αν δεν έχουν προβλήματα υγείας και είναι μεταξύ 30 και 65 ετών, θα μπορούν να αγοράζουν τέσσερα χάπια προς 75 ευρώ. Εάν επιθυμούν περισσότερα θα πρέπει να προσκομίζουν συνταγή γιατρού.

Η αλυσίδα φαρμακείων θα αρχίσει την ελεύθερη πώληση του Viagra από ορισμένα καταστήματά της στο Μάντσεστερ και αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό