Τον Ιρακινό υφυπουργό Υγείας συνέλαβαν οι στρατιωτικές δυνάμεις
Στη σύλληψη του Ιρακινού υφυπουργού Υγείας Χακίμ αλ Ζαμίλ προχώρησαν την Πέμπτη οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις, εισβάλλοντας στο κτίριο του υπουργείου. Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 17 νεκρούς σε σιιτική πόλη. Αλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί.
38
Στη σύλληψη του Ιρακινού υφυπουργού Υγείας Χακίμ αλ Ζαμίλ προχώρησαν την Πέμπτη οι αμερικανικές και ιρακινές, εισβάλλοντας στο κτίριο του υπουργείου.
Σύμφωνα με το BBC, ο Χακίμ αλ Ζαμίλ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί στην οργάνωση του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ Σαντρ και βαρύνεται με τις κατηγορία ότι βοηθά σιίτες αντάρτες και συμβάλλει στη μεταφορά οπλισμού με ασθενοφόρα.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 17 άτομα σκοτώθηκαν και 27 τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά σιιτικής πόλης βόρεια της Βαγδάτης.
Η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ενισχύσεις έφτασαν από γειτονικές πόλεις.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε δύο χωριστές επιθέσεις στην επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ. Τις τελευταίες δύο ημέρες τουλάχιστον 11 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κατέπεσε και συνετρίβη αμερικανικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι επτά επιβαίνοντες. Ο αμερικανικός στατός δεν ανακοίνωσε την εθνικότητά τους, ούτε διευκρίνισε τα αίτια της συντριβής.
Από την αμερικανική στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ, τον Μάρτιο του 2003, έχουν σκοτωθεί 3.103 Αμερικανοί.
Αθνάρ: Γνωρίζω τώρα πως δεν υπήρξαν όπλα…
Τέσσερα χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή, της οποίας υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ δήλωσε πως σήμερα γνωρίζει πως δεν υπήρξαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.
Σε δημόσια συγκέντρωση σε προάστιο της Μαδρίτης ο Αθνάρ δήλωσε: «Όλος ο κόσμος πίστευε πως υπήρχαν εκεί όπλα μαζικής καταστροφής. […] Δεν υπήρχαν. Σήμερα το γνωρίζω».
«Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν το γνώριζα πριν, αλλά πάλι ουδείς το γνώριζε» δικαιολογήθηκε ο Αθνάρ, ο οποίος ήταν ο πιο πιστός υποστηρικτής της αμερικανικής επέμβασης, μαζί με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος η ΝΔ από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442