Σήμα κινδύνου εξέπεμψε μικρό φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου
Σήμα κινδύνου, εξέπεμψε τουρκικό φορτηγό πλοίο που με πλήρωμα πέντε αλλοδαπούς ναυτικούς που έπλεε νοτιοανατολικά της νησίδας Πρασονήσι της Ρόδου. Στην περιοχή, όπου επικρατούν άνεμοι 8-9 Μποφόρ, έσπευσαν πλωτά και εναέρια μέσα.
Σήμα κινδύνου, εξέπεμψε μικρό τουρκικό φορτηγό πλοίο που με πλήρωμα πέντε αλλοδαπούς ναυτικούς -πιαθνότατα Τούρκους- που έπλεε 10 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νησίδας Πρασονήσι της Ρόδου.
Στο σημείο έσπευσαν ένα ελικόπτερο Super Puma, ναυαγοσωστικό του Λιμενικού και η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και παραπλέοντα πλοία.
Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με ανέμους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 Μποφόρ, γεγονός που δυσκλεύει το έργο έρευνας και διάσωσης των ελληνικών δυνάμεων.
Το ελληνικό ελικόπτερο έφθασε στην περιοχή σε περίπου 15 λεπτά από τη στιγμή που εξέπεμψε το πλοίο σήμα κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σήμα κινδύνου εξέπεμψε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κάποιο μέλος του πληρώματος. Όταν στην περιοχή έφθασε το Super Puma ο καπετάνιος αρνήθηκε να λάβει βοήθεια, λέγοντας το σήμα εξέπεμψε κάποιο μέλος του πληρώματος και ότι το πλοίο δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα πέραν των καών καιρκών συνθηκών. Το πλοίο πιθανώς θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα τουκρικά παράλια, στο λιμάνι της Σμύρνης, και αν αποτύχει στην προσπάθεια του τότε θα κατευθυνθεί σε κοντινό ελληνικό λιμάνι.