Αναπροσαρμογές επιτοκίων από την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank
Μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% σε 3,50%, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στην αναπροσαρμογή ορισμένων επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων. Αντίστοιχη κίνηση και από την Eurobank EFG.
27
Μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% σε 3,50%, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στην αναπροσαρμογή ορισμένων κυμαινομένων επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων με ισχύ από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.
Οι αυξήσεις στις κλίμακες επιτοκίων των καταθετικών λογαριασμών Ταμιευτηρίου και Πειραιώς Αποδοχών φθάνουν μέχρι 0,25% και τα επιτόκια διαμορφώνονται ως εξής:
Απλό Ταμιευτήριο: από 1% μέχρι 2,75%
Αποδοτικό Ταμιευτήριο: από 1% μέχρι 3%
Πειραιώς Αποδοχών: από 2,2% μέχρι 3%
Αυξάνονται τα ακόλουθα επιτόκια χορηγήσεων:
Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων στο 7,90% και Προνομιακό Επιτόκιο Χορηγήσεων στο 6,90%
Βασικό Επιτόκιο Μακροπρόθεσμων Χορηγήσεων και Βασικό Επιτόκιο Επαγγελματικής και Επιχειρηματικής Στέγης στο 7,25%
Προνομιακό Επιτόκιο Στεγαστικών Δανείων στο 5,45% και Βασικό Επιτόκιο Στεγαστικών Δανείων στο 5,75%
Βασικό Επιτόκιο Καταναλωτικής Πίστης στο 8,75%
Τα Επιτόκια Πιστωτικών Καρτών αυξάνονται κατά 0,25% από 15 Ιανουαρίου 2007
Σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων προχώρησε και η τράπεζα Eurobank EFG.
Ειδικότερα, στις καταθέσεις τα επιτόκια των λογαριασμών, η απόδοση των οποίων συνδέεται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνονται αυτόματα και ισόποσα κατά 0,25%.Τα επιτόκια των τρεχούμενων λογαριασμών και των λογαριασμών ταμιευτηρίου αναπροσαρμόζονται έως και 0,25%. Η προσφορά από την Τράπεζα στους πελάτες των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων διαφοροποιείται καθημερινά ανάλογα με τα επιτόκια της ευρωπαϊκής χρηματαγοράς.
Στις χορηγήσεις, τα επιτόκια της Τράπεζας που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, αυξάνονται ανάλογα κατά 0,25%. Στις επιμέρους κατηγορίες χορηγήσεων τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων για εταιρίες και επαγγελματίες αναπροσαρμόζονται ανάλογα κατά 0,25%.
Το βασικό στεγαστικό επιτόκιο της Τράπεζας αναπροσαρμόζεται ανάλογα κατά 0,25%. Η τιμολόγηση του προγράμματος στεγαστικό SWISS σε ελβετικό φράγκο με προστασία σόσης από συναλλαγματικές μεταβολές, παραμένει αμετάβλητη (από 2,90%). Τα επιτόκια της καταναλωτικής πίστης αναπροσαρμόζονται ανάλογα κατά 0,25%.
Το χρεωστικό επιτόκιο των συμβάσεων παροχής πίστωσης για αγορά μετοχών (margin), της Τράπεζας και της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ αναπροσαρμόζονται ανάλογα κατά 0,25%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
- Χανιά: Πασχαλινός καφές με φόντο τα πολεμικά πλοία στη Σούδα
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442