Μολυσμένη από τοξικά υλικά η περιοχή στην οποία έπεσε το Boeing της Helios
Θέμα μόλυνσης της περιοχής που έπεσε το μοιραίο Boeing της Helios προκύπτει, σύμφωνα με μετρήσεις που έκανε βρετανική εταιρεία. Τρεις μελέτες δείχνουν ότι η περιοχή είναι ακόμα μολυσμένη από τοξικά υλικά, κάδμιο και κεκορεσμένους υδρογονάνθρακες.
30
Θέμα μόλυνσης της περιοχής που έπεσε το μοιραίο Boeing της Helios προκύπτει, σύμφωνα με μετρήσεις που έκανε βρετανική εταιρεία. Τρεις μελέτες δείχνουν ότι η περιοχή είναι ακόμα μολυσμένη από τοξικά υλικά, κάδμιο και κεκορεσμένους υδρογονάνθρακες.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, πριν από λίγες εβδομάδες αφαιρέθηκε από την περιοχή της πτώσης χώμα σε βάθος 40 εκατοστών και η μόλυνση με τα τρία αυτά στοιχεία υπάρχει ακόμα σε μικρότερη, πάντως, έκταση.
Το κάδμιο είναι ένα σταθερό στοιχείο, ιδιαίτερα τοξικό, επομένως και καρκινογόνο. Χρησιμοποιείται σε συνδέσεις του αεροσκάφους ή στα πηδάλια και τους τροχούς.
Το βάριο είναι επίσης τοξικό και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών μερών του αεροσκάφους.
Οι τρεις μελέτες που έχουν συνταχθεί από τη βρετανική Ervan επίσης επισημαίνουν ότι χρειάζεται προσοχή, αφού έχουν μετρηθεί ρύποι.
Στην κατασκευή του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους χρησιμοποιούνται τρία υλικά σε πολύ μικρές, πάντως, ποσότητες: το αμερίκιο, το τρίτιο και το βολφράμιο.
Το αμερίκιο είναι ραδιενεργό στοιχείο, ιδιαίτερα τοξικό, και χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες στους ανιχνευτές πυρκαγιάς, αλλά μερικές φορές και στις φωτεινές επιγραφές των αεροσκαφών.
Το τρίτιο είναι η ραδιενεργός μορφή του υδρογόνου, επίσης τοξικό, ενώ το βολφράμιο είναι σκληρό υλικό, που χρησιμοποιείται αντί για απεμπλουτισμένο ουράνιο για τα μεταλλικά μέρη του αεροσκάφους, αν και είναι ιδιαίτερα ακριβό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο
- Συλλήψεις στη Χαλκίδα για αρχαία, ναρκωτικά και όπλα
- Ανρί: «Λανθασμένη η κόκκινη στον Κουμπαρσί, η αποβολή του άλλαξε εντελώς το Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο»
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442