Το Ισραήλ παραδέχεται για πρώτη φορά τη χρήση βομβών φωσφόρου στον πόλεμο του Λιβάνου
Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου κατά μαχητών της Χεζμπολάχ στη διάρκεια του πολέμου στο Λίβανο, το περασμένο καλοκαίρι, όπως παραδέχτηκε επισήμως, για πρώτη φορά, την Κυριακή υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης.
27
Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου κατά μαχητών της Χεζμπολάχ στη διάρκεια του πολέμου στο Λίβανο, το περασμένο καλοκαίρι, όπως παραδέχτηκε επισήμως την Κυριακή υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά τις καταγγελίες της λιβανικής κυβέρνησης.
Τα όπλα με φώσφορο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα και η χρήση τους κατά πολιτικών στόχων απαγορεύεται, αλλά το Ισραήλ επιμένει ότι χρησιμοποίησε αυτά τα όπλα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Ο υπουργός Επικρατείας Γιαάκοβ Εντρί δήλωσε ότι αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο σε επιθέσεις κατά θέσεων της Χεζμπολάχ. Ο Εντρί μιλούσε για λογαριασμό του υπουργού Αμυνας Αμίρ Πέρετζ.
«Ο ισραηλινός στρατός διαθέτει πυρομαχικά με φώσφορο σε διαφορετικές μορφές. Ο ισραηλινός στρατός έκανε χρήση αυτών στη διάρκεια του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων σε ανοικτό έδαφος» είπε.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ μέχρι σήμερα έλεγε απλώς ότι χρησιμοποίησε αυτά τα όπλα για να "στοχοποιεί" στόχους ή εδάφη, όπως αναφέρει και η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τιμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442