Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο της ΕΕΤΤ για τις λιανικές αγορές φωνητικής τηλεφωνίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το σχέδιο μέτρων για τις λιανικές αγορές φωνητικής τηλεφωνίας, το οποίο της είχε κοινοποιήσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 19 Σεπτεμβρίου. Τι λέει για τον ΟΤΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το σχέδιο μέτρων για τις λιανικές αγορές φωνητικής τηλεφωνίας, το οποίο της είχε κοινοποιήσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 19 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται συγκεκριμένα για «τις αγορές λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση για οικιακούς και μη οικιακούς πελάτες».
Σύμφωνα με την ανάλυση της αγοράς που έγινε από την ΕΕΤΤ, προτάθηκε να ορισθεί ο ΟΤΕ ως έχων σημαντική ισχύ στις σχετικές υπό-αγορές και να υπόκειται σε μία σειρά ρυθμιστικών υποχρεώσεων που, μεταξύ άλλων, αφορούν τη διασφάλιση της διαφάνειας και της μη διακριτικής μεταχείρισης, αλλά και τη διευκόλυνση στην παροχή πρόσβασης και χρήσης δικτύων.
Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, στις υποχρεώσεις του ΟΤΕ περιλαμβάνεται ακόμη ο έλεγχος των τιμών, ο οποίος εξειδικεύεται με την υποχρέωση εφαρμογής της μεθόδου του ανώτατου ορίου τιμής και με την υποχρέωση υποβολής στοιχείων κόστους.
Με βάση την κοινοτική νομοθεσία για τους κανόνες ανταγωνισμού, οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών οφείλουν να κοινοποιούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδια μέτρων των κρατών μελών για τις 18 επιμέρους αγορές στις οποίες χωρίζεται ο τομέας των τηλεπικοινωνιών.
Με τη σημερινή απόφαση, που αφορά σε δύο επιμέρους αγορές, επισημαίνεται ότι για την Ελλάδα έχει ήδη δοθεί από την Επιτροπή το «πράσινο φως» για 16 από τις 18 επιμέρους αγορές.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας