Πίνακες Παρθένη και Γύζη στο επίκεντρο δημοπρασίας του Sothebys
Δύο από τους πιο σημαντικούς ηθογραφικούς πίνακες του Νικολάου Γύζη, καθώς και ένα έργο κυβιστικής προσέγγισης του Κωνσταντίνου Παρθένη βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοπρασίας ελληνικών έργων τέχνης που διοργανώνει ο Sotheby s, στο Λονδίνο.
43
Δύο από τους πιο σημαντικούς ηθογραφικούς πίνακες του Νικολάου Γύζη, καθώς και ένα έργο κυβιστικής προσέγγισης του Κωνσταντίνου Παρθένη βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοπρασίας ελληνικών έργων τέχνης που διοργανώνει ο Sotheby s, στο Λονδίνο.
Πρόκειται για τα έργα «Αρκετό για Όλους» και «Η Νέα Άφιξη», δύο από τα καλύτερα έργα του Γύζη, που χρονολογούνται στις αρχές της δεκαετίας του 1880. Η εκτιμώμενη αξία τους κυμαίνεται από 443.000 έως 738.000 ευρώ και 290.000 έως 443.000 αντιστοίχως.
Το ενδιαφέρον των φιλότεχνων αναμένεται να προσελκύσει και « H Νεκρή Φύση Μπροστά από την Ακρόπολη» του Κωνσταντίνου Παρθένη (221.000 ευρώ).
Σύμφωνα με τα Νέα, στο σφυρί αναμένεται να βγουν συνολικά 126 έργα με την υπογραφή δημιουργών του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Νικηφόρου Λύτρα, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Θεόδωρου Ράλλη, Θεόφιλου, Κωνσταντίνου Μαλέα, Σπύρου Παπαλουκά, Νίκου Εγγονόπουλου, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Περικλή Πανταζή, Θάνου Τσίγκου και Γιάννη Γαΐτη.
Οι πίνακες θα εκτίθενται στο κτίριο του Sothebys στο Λονδίνο από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 210-628 1.800
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Παραβίαση διεθνούς δικαίου η επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ σε Ιράν, λέει ο Μάντζος
- ΗΠΑ: Παραδέχονται ότι συνετρίβησαν τρία αμερικανικά μαχητικά και λένε ότι τα κατέρριψε κατά λάθος το Κουβέιτ
- Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση
- Πρέβεζα: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης
- Συνεργασία Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών με το τον Δήμο Παγγαίου
- Βίκυ Παπαδοπούλου: Γέννησε πριν λίγες ημέρες – Το φύλο του νεογέννητου


