38

Ένα ημιτελές έργο του διάσημου συγγραφέα Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν ολοκλήρωσε ο γιος του, το οποίο θα εκδοθεί ως πλήρες έργο στις αρχές του επομένου χρόνου.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν διέθεσε 30 χρόνια στη συγγραφή των «Παιδιών του Χούριν», ενός βιβλίου που ο συγγραφέας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» ξεκίνησε το 1918, αλλά το εγκατέλειψε.

Αποσπάσματα από τα «Παιδιά του Χούριν» έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν.

Η τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τόλκιν έχει πωλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο.

«Για πολύ καιρό πίστευα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσω την άποψη του πατέρα μου για το θρύλο των παιδιών του Χούριν, ως μια εντελώς ανεξάρτητη δουλειά, με δική της φυσιογνωμία» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Κρίστοφερ Τόλκιν.

Και σε αυτή την ιστορία πρωταγωνιστούν νάνοι και ξωτικά, όπως σε όλες τις δουλειές του Τόλκιν.

Ο Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν πέθανε στην Οξφόρδη στις 2 Σεπτεμβρίου 1973, σε ηλικία 81 χρόνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters