30

Νέα αναβολή στην εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Atlantis, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή. Σύμφωνα με τη NASA, παρουσιάστηκε πρόβλημα σε αισθητήρα της εξωτερικής δεξαμενής καυσίμων. Η εκτόξευση θα καθυστερήσει τουλάχιστον μία ημέρα.

«Η εκτόξευση αναβλήθηκε. Θα δοκιμάσουμε αύριο και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει ο αισθητήρας» δήλωσε ο Μάικλ Λέινμπαχ υπέυθυνος της πτήσης.

Η ΝΑSA έχει αναβάλει αρκετές φορές την εκτόξευση, είτε λόγω τεχνικών προβλημάτων είτε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το Atlantis με εξαμελές πλήρωμα θα μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μια κατασκευή βάρους 1,7 τόνων και κόστους 372 εκατ. δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει δύο ηλιακούς συλλέκτες που θα τροφοδοτούν με ενέργεια το σταθμό.

Οι αστροναύτες θα πραγματοποιήσουν τρεις διαστημικούς περιπάτους για να συνεχίσουν τη συναρμολόγηση του τροχιακού εργαστηρίου, η οποία είχε διακοπεί μετά την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου Columbia το 2003.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ