Εν δράσει πέθανε στην Αυστραλία ο «Κροκοδειλάκιας» Στιβ Αϊρβιν
H Αυστραλία πενθεί τη Δευτέρα τον απροσδόκητο θάνατο του Τζον Αϊρβιν, του περιπετειώδους φυσιολάτρη με παγκόσμια αναγνώριση. Ο Αϊρβιν άφησε την τελευταία του πνοή στη διάρκεια κατάδυσης, όταν ένα σαλάχι τον χτύπησε με το κεντρί της ουράς του στην καρδιά.
36
H Αυστραλία πενθεί τη Δευτέρα τον απροσδόκητο θάνατο του Τζον Αϊρβιν, του περιπετειώδους φυσιολάτρη με παγκόσμια αναγνώριση. Ο Αϊρβιν, 44 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στη διάρκεια κατάδυσης, όταν ένα σαλάχι τον χτύπησε με το κεντρί της ουράς του στην καρδιά.
Ο Αϊρβιν είχε γίνει γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που πρόβαλε στο «Animal Planet». Είχε γυρίσει 46 ντοκιμαντέρ και 20 επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων». Το 2001 εμφανίσθηκε με τον Έντι Μέρφι στην ταινία «Ντόκτορ Ντουλίτλ 2»
Γνωστός ως «Κροκοδειλάκιας», ο ήταν ο ίδιος πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.
Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας αλλά και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας. Απλοί πολίτες με τηλεφωνήματά τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια εκφράζουν τη λύπη τους για την αναπάντεχη απώλεια.
Ο Στηβ Αϊρβιν αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα. Πριν από λίγα χρόνια, πάντως, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταϊζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιό του, μόλις δυο μηνών.
Ο φυσιολάτρης σκοτώθηκε ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας. Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, το ζώο αναπάντεχα τίναξε την ουρά του και τον χτήπησε κατευθείαν στην καρδιά, δήλωσε ο φωτογράφος του ντοκιμαντέρ που βρισκόταν κοντά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Παυλίδης κοιτά στα μάτια τους Εμπαπέ και Κέιν
- Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος μοτοσικλετιστής που έτρεχε με 161 χλμ./ώρα στη Συγγρού
- Ουκρανία: Πλήγματα σε εξέδρα πετρελαίου και πολεμικό πλοίο στην Κασπία
- Σε ποια χώρα της ΕΕ εγκαταλείπουν περισσότεροι νέοι την εκπαίδευσή τους; Το παράδοξο της Ελλάδας
- Ο θάνατος στο γήπεδο: Το ποδόσφαιρο του Ισημερινού κάτω από την ομηρία της Μαφίας
- Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Κλίντον, Μικ Τζάγκερ: Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα καινούργια πρόσωπα στα αρχεία Έπσταϊν




