Με κέρδη 1,35% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη και η αγορά πλησιάζει και πάλι τα επίπεδα των 3.900 μονάδων. Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τις μετοχές των Εθνική και ΟΠΑΠ να σημειώνουν μεγάλα κέρδη.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,35% στις 3.868,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 362,3 εκατ. ευρώ.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε ανοδική τροχιά, με εξαίρεση των Μέσων Ενημέρωσης και του Εμπορίου, που υποχώρησαν κατά 0,50% και 0,22% αντίστοιχα.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής δείκτες: της Υγείας με 4,67%, των Βιομηχανικών Προϊόντων με 3,15% και των Ταξιδιών και Αναψυχής με 2,25%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε κατά 1,57%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 1,23% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, ενισχύθηκε κατά 0,17%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 142 ενισχύθηκαν, 111 υποχώρησαν και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.