Τον πρώτο «παγκόσμιο χάρτη της ευτυχίας» παρουσίασε Βρετανός επιστήμονας
Η ευτυχία υπάρχει, ζει και... βασιλεύει κάπου στη Δανία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Αντριαν Ουάιτ του Πανεπιστημίου του Λέστερ, ο οποίος παρουσίασε τον πρώτο «παγκόσμιο χάρτη της ευτυχίας» βάσει των απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
30
Η ευτυχία υπάρχει, ζει και… βασιλεύει κάπου στη Δανία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Αντριαν Ουάιτ του Πανεπιστημίου του Λέστερ, ο οποίος παρουσίασε τον πρώτο «παγκόσμιο χάρτη της ευτυχίας» βάσει των απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Όπως αναφέρει το BBC, η έρευνα του Ουάιτ -κοινωνικός ψυχολόγος στο επάγγελμα- βασίστηκε στις απαντήσεις που έλαβε από δείγμα 80 χιλιάδων πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Όταν ρωτάμε τους ανθρώπους για το αν είναι ευτυχισμένοι με τη ζωή τους, οι άνθρωποι σε χώρες με καλό σύστημα υγείας, υψηλό Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ και εύκολη πρόσβαση στην παιδεία, είναι πιο πιθανό να πουν ότι είναι ευτυχισμένοι» εξήγησε.
Ο ίδιος αναγνώρισε, ωστόσο, ότι οι δείκτες ευτυχίας που χρησιμοποίησε δεν είναι τέλειοι, είναι όμως κοινά αποδεκτοί.
Έτσι, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Δανία, για να ακολουθήσει σε απόσταση αναπνοής η Ελβετία, η Αυστρία, η Ισλανδία και οι Μπαχάμες. Οι ΗΠΑ στην 23η θέση, η Βρετανία στην 41η, η Ιαπωνία στην 90ή θέση, ενώ στις δύο τελευτείες συναντάμε το Μπουρούντι και τη Ζιμπάμπουε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευλογιά: Στα όριά της η κτηνοτροφία – Έχουν θανατωθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόβατα
- «Μπορεί να επιστρέψει στη Serie A ο Καλάμπρια – Ενδιαφέρον από Φιορεντίνα και Λάτσιο»
- Άννα Βίσση: Γιόρτασε τα γενέθλια της στην πίστα – Η έκπληξη της κόρης της Σοφίας και των εγγονών της
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν εγκύους και βρέφη
- «Καθάρισαν» οι Σέλτικς στη Βοστόνη, εκτός έδρας νίκες για Μπουλς, Σπερς και Σίξερς – Τα αποτελέσματα του NBA
- Κρήτη: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» – Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό


