Υπολείμματα λουλουδιών 3.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο
Μπορεί οι αρχαιολόγοι να μην ανακάλυψαν μία μούμια, όπως ήλπιζαν, αλλά τελικά οι έρευνες σε σαρκοφάγο που ανακαλύφθηκε στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο, περιείχε ένα εξίσου εντυπωσιακό περιεχόμενο: υπολείμματα λουλουδιών και κομμάτια υφάσματος!
43
Μπορεί οι αρχαιολόγοι να μην ανακάλυψαν μία μούμια, όπως ήλπιζαν, αλλά τελικά οι έρευνες στην όγδοη -και τελευταία- σαρκοφάγο που εντοπίστηκε σε ταφικό μνημείο στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο, περιείχε ένα εξίσου εντυπωσιακό περιεχόμενο: υπολείμματα λουλουδιών και κομμάτια υφάσματος!
Ύστερα από 3.000 χρόνια, η σαρκοφάγος άνοιξε από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζάχι Χαουάς.
Σύμφωνα με το Reuters, τα λουλούδια μοιάζουν να ήταν πλεγμένα σε στεφάνια, δεμένα με χρυσούς συνδέσμους.
«Είναι πολύ σπάνιο. Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο σε όλα τα μουσεία του κόσμου. Τα έχουμε δει σε φωτογραφίες, αλλά ποτέ δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο διά γυμνού οφθαλμού» δήλωσε η διεύθυντρια του Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, Νάντια Λόκμα.
Το ταφικό μνημείο, όπου βρέθηκε η σαρκοφάγος, ανακαλύφθηκε πέρυσι και θεωρείται η σημαντικότερη ανακάλυψη στην Κοιλάδα των Βασιλέων μετά το 1922, οπότε εντοπίστηκε ο τάφος του Τουταγχαμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρόστιμο στη Meta για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στις πλατφόρμες της – Χιλιάδες ακόμα αγωγές περιμένουν
- Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μήνυμα ισχύος και αποτροπής
- Η Αλεξάνδρα Ούστα, το αλκοόλ, οι γονείς και οι απώλειες
- Μητσοτάκης για την 25η Μαρτίου: Αναγκαιότητα η επένδυση στην εθνική άμυνα – Η Ελλάδα προχωρά σταθερά και τολμηρά μπροστά
- Ρόδος: Η κυρία Σοφία ετών 82, μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ, παρέλασε περήφανα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου
- Τασούλας για 25η Μαρτίου: Το 1821, οι πρόγονοί μας ανέλαβαν και εκπλήρωσαν για μας την ευθύνη της ελευθερίας μας


