Φίδι της Βόρνεο αλλάζει χρώματα σαν χαμαιλέων
Βιολόγοι που εξερευνούν τους βάλτους στην καρδιά της Βόρνεο ανακάλυψαν ένα νέοι είδος δηλητηριώδους φιδιού που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον, ανακοίνωσε την Τρίτη η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
36
Βιολόγοι που εξερευνούν τους βάλτους στην καρδιά της Βόρνεο ανακάλυψαν ένα νέοι είδος δηλητηριώδους φιδιού που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον, ανακοίνωσε την Τρίτη η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
Η δυνατότητα χρωματικής παραλλαγής είναι γνωστή από άλλα είδη ερπετών, όπως οι χαμαιλέοντες, ωστόσο είναι εξαιρετικά σπάνια στα φίδια και ο μηχανισμός της δεν είναι ακόμα κατανοητός, αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.
«Έβαλα το καφεκόκκινο φίδι σε ένα σκοτεινό κουβά. Όταν το έβγαλα μερικά λεπτά αργότερα, ήταν σχεδόν κατάλευκο» δήλωσε ο Μαρκ Αούλια, ερπετολόγος και σύμβουλος της WWF.
Ο ασυνήθιστος όφις, μήκους περίπου μισού μέτρου, ονομάστηκε ανεπίσημα από τους εξερευνητές «λασπόφιδο του Καπούας», καθώς ανακαλύφθηκε πέρυσι στο βαλτώδες δέλτα του ποταμού Καπούας, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού της Βόρνεο.
Σύμφωνα με τη WWF, από το 1996 έως σήμερα έχουν ανακαλυφθεί στο τροπικό νησί 361 νέα είδη ζώων και φυτών.
Δυστυχώς, η εξαιρετική βιοποικιλότητα της Βόρνεο, την οποία μοιράζονται η Ινδονησία, η Μαλαισία και το σουλτανάτο του Μπρουνέι, απειλείται από την αποψίλωση, καθώς η έκταση των δασών είναι σήμερα η μισή από ό,τι ήταν κάποτε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της Γιουβέντους ανέβηκε σε 1,17 δισ. ευρώ
- Άστατος καιρός το Σάββατο και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει
- Airbnb: Πάνω από 90% οι πληρότητες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά [πίνακας]
- Συνταγή: Σπιτική κιμαδόπιτα
- Καταναλωτές: Η επιστροφή στο σπίτι και το στοίχημα της εξυπηρέτησης
- Για το διάλειμμα: Πέντε υγιεινά σνακ που δίνουν ενέργεια


