«Κίνδυνος κεραυνοβόλησης» για όσους κρατούν κινητό στην καταιγίδα
Τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους στη διάρκεια καταιγίδας καθώς μπορεί να προσελκύσουν κεραυνούς, προειδοποιούν την Παρασκευή Βρετανοί γιατροί, θορυβημένοι από τρία πρόσφατα θανατηφόρα περιστατικά.
36
Τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους στη διάρκεια καταιγίδας καθώς μπορεί να προσελκύσουν κεραυνούς, προειδοποιούν την Παρασκευή Βρετανοί γιατροί, θορυβημένοι από τέσσερα πρόσφατα θανατηφόρα περιστατικά.
Η δημοσίευση στο British Medical Journal αναφέρεται στην περίπτωση μιας 15χρονης που χρησιμοποιούσε το κινητό στο πάρκο στη διάρκεια καταιγίδας. Χτυπήθηκε από κεραυνό και, παρόλο που επέζησε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και πλέον κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, μεταδίδει το Reuters.
Τρεις ακόμα θάνατοι χρηστών από κεραυνοβόληση έχουν αναφερθεί στις εφημερίδες στην Κίνα, τη Νότιο Κορέα και τη Μαλαίσία.
Η Δρ Σουίντα Εσπρί του Νοσοκομείου του Νόρθουικ Παρκ στην Αγγλία εξηγεί ότι όταν κάποιος πλήττεται από κεραυνό, η υψηλή ηλεκτρική αντίσταση του δέρματος συνήθως διοχετεύει την εκκένωση πάνω από το σώμα, οπότε δεν προκαλούνται σοβαρές βλάβες.
Όταν όμως ένα μεταλλικό αντικείμενο, όπως το κινητό τηλέφωνο, βρίσκεται σε επαφή με το δέρμα, διαταράσσει την πορεία του ηλεκτρικού φορτίου και αυξάνει τον κίνδυνο εσωτερικού τραυματισμού.
«Η αυστραλιανή επιτροπή Προτύπων Προστασίας από Κεραυνούς συνιστά να μη χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους στη διάρκεια καταιγίδας μεταλλικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων και κινητών τηλεφώνων» γράφουν οι γιατροί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάνθημα στον λαιμό του Τραμπ «φουντώνει» ξανά τα σενάρια για προβλήματα υγείας
- Στενά του Ορμούζ: Δυσοίωνο σενάριο από την Goldman Sachs για τις τιμές φυσικού αερίου
- Ο Τζόκοβιτς στους Λέικερς! ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς υποδέχθηκαν τον κορυφαίο τενίστα (vids)
- Η Αμάντα Σέιφριντ πιστεύει ότι «ο σοσιαλισμός είναι μια υπέροχη ιδέα»
- Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – «Θα βομβαρδίζουμε όλα τα πλοία» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Παν. Δουδωνής για Μέση Ανατολή: Η χώρα θέλει σοβαρότητα – Μαζέψτε τον υπουργό σας, Άδωνι Γεωργιάδη


