Στη Βουλή την Τρίτη ο Τάκης Αράπογλου για την εξαγορά της Finansbank
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσων της Βουλής θα μιλήσει την Τρίτη, μολονότι τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν αρνητικός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, σχετικά με την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank.
27
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσων της Βουλής θα μιλήσει την Τρίτη, μολονότι τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν αρνητικός, την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, σχετικά με την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank.
Την περασμένη Παρασκευή, στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της τράπεζας, το κλίμα δεν βελτιώθηκε, καθώς οι εεργαζόμενοι δεν πείσθηκαν από τις εξηγήσεις του κ. Αράπογλου.
Στην σύντομης διάρκειας συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΤΕ, Σταύρος Κούκος, παρέδωσε στον κ. Αράπογλου μία λίστα με 14 ερωτήματα για την οικονομική κατάσταση της τουρκικής τράπεζας.
Η απάντηση του κ. Αράπογλου αναμένεται την Τρίτη. Την Τετάρτη συνεδριάζουν τα ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη γενική συνέλευση της Πέμπτης.
Συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας
Εν τω μεταξύ, ανώτερο στέλεχος της τράπεζας δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ότι η Εθνική βρίσκεται σε συζητήσεις με την International Finance Corporation (IFC), ο επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας για συνεργασία σχετικά με μειοψηφική συμμετοχή στην Finansbank.
«Η ΙFC βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εθνική για μειοψηφική συμμετοχή στην Finansbank» είπε.
Όπως επισημαίνει το Reporter.gr, η ΕΤΕ θα επιδιώξει να αποκτήσει το 90% της Finansbank με τη δημόσια προσφορά που θα υποβάλλει τους προσεχείς μήνες. Ταυτόχρονα επήλθε συμφωνία με την World Bank μέσω του IFC να αποκτήσει το 5-10% της Finansbank.
Η Εθνική, αρχικά μέσω της δημόσιας προσφοράς, θα ελέγξει το εναπομείναν 44% της τουρκικής τράπεζας (κατέχει ήδη το 46%) και εν συνεχεία θα μεταβιβάσει – πωλήσει το 5-10% στο IFC προς το τέλος του 2006.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις από ομάδα hedge funds μετόχων της Finansbank, πηγές στην τουρκική αγορά αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει εμπλοκή στην διαδικασία εξαγοράς. Οι μέτοχοι μειοψηφίας αντιδρούν κυρίως γιατί η Finansbank πωλεί στην FIBA Holding, στην οποία ανήκει η Finansbank, τις διεθνείς δραστηριότητες σε χαμηλή τιμή.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη είναι η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ για την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (17/1): Δράση με Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Μάντσεστερ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442