Τα 75 δολάρια πλησιάζουν οι τιμές του πετρελαίου
Προς την περιοχή των 75 δολαρίων το βαρέλι βαδίζουν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά για την κρίση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Σε υψηλό 25ετίας ο χρυσός.
27
Προς την περιοχή των 75 δολαρίων το βαρέλι βαδίζουν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά για την κρίση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και τη μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων.
Η τιμή του ελαφρού αργού έφτασε το πρωί της Τετάρτης στα 74,95 δολάρια, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται το ράλι ανόδου.
Στις 24 Απριλίου είχε φτάσει στα 75,35 δολάρια το βαρέλι και οι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι και αυτό το ιστορικό ρεκόρ θα καταρριφθεί. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 5 δολάρια περίπου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες
Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το βράδυ της Τρίτης η τιμή του Μπρέντ, φτάνοντας στα 74,97 δολάρια το βαρέλι.
«Η κατάσταση στο Ιράν αυξάνει το όριο γεωπολιτικού κινδύνου το οποίο η αγορά περνά στην τιμή του πετρελαίου» εκτιμούν οι αναλυτές.
Σε υψηλό 25ετίας ο χρυσός
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό, καθώς εκτιμούν ότι προσφέρει την καλύτερη αντιστάθμιση του κινδύνου που προέρχεται από τον πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη, ενισχύθηκε έως και 9,40 δολάρια (ή 1,4%) στα 676,80 δολάρια η ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου 1980.
Από τις 9 Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκε από το Ιράν η συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά 100 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- IRIS: Αυξήθηκαν οι άμεσες πληρωμές – Τι άλλαξε για τους χρήστες
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442