Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δεύτερος γύρος αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις του ΟΤΕ

Δεύτερος γύρος αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις του ΟΤΕ

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τη συνέχιση των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις του OΤΕ καλεί η διοίκηση τους εργαζομένους του Oργανισμού. Τα βασικά θέματα είναι η ελεύθερη επιλογή διευθυντικών στελεχών και το σύστημα επιβολής ποινών.

27

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τη συνέχιση των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις του OΤΕ καλεί η διοίκηση τους εργαζομένους του Oργανισμού.

Πέρυσι, μέσα από τις αλλαγές που είχε συμφωνήσει ο κ. Βουρλούμης με τους τότε εκπροσώπους της Oμοσπονδίας Εργαζομένων (OΜΕ-OΤΕ) πέτυχε οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι του OΤΕ να μην είναι μόνιμοι.

Τώρα, ο κ. Βουρλούμης, μέσα από τις νέες αλλαγές που επιθυμεί να γίνουν στον γενικό κανονισμό προσωπικού του OΤΕ (αποτελούν συνέχεια του περυσινού σχεδίου του), επιδιώκει να ετοιμάσει το έδαφος για την έλευση του στρατηγικού επενδυτή.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, τα θέματα που θέλει να «διευθετήσει» η διοίκηση του OΤΕ και για τα οποία θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων είναι δύο:

* Πρώτον, θα επιδιώξει να αλλάξει το καθεστώς επιλογής των διευθυντικών στελεχών για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης. Σύμφωνα με τα ισχύοντα, για να γίνει κάποιος διευθυντής στον OΤΕ πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την ιεραρχία. Η διοίκηση του OΤΕ θέλει να αποκτήσει δικαίωμα ελεύθερης επιλογής για το σύνολο των διευθυντικών στελεχών, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να επιλέγει στελέχη ακόμα και από την ελεύθερη αγορά.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι οι θέσεις ευθύνης σήμερα συνοδεύονται από αντίστοιχα επιδόματα. Έτσι, θεωρείται πιθανότερο η διοίκηση του OΤΕ να ζητήσει να στελεχώνει μόνο ένα ποσοστό των θέσεων-κλειδιών και όχι το σύνολό τους.

* Το δεύτερο θέμα που σχεδιάζει να ανοίξει ο κ. Βουρλούμης είναι η αλλαγή του συστήματος επιβολής ποινών στους εργαζομένους οι οποίοι υποπίπτουν σε παραπτώματα. Με το πρόσχημα ότι «θα μπορούν να ξεμπερδεύουν ταχύτερα κάποιοι υπάλληλοι που κατηγορούνται άδικα», ο κ. Βουρλούμης επιδιώκει να καθιερώσει τις απολύσεις-εξπρές, παρακάμπτοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο