Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά της Κ.Μπουρμπούλια

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά της Κ.Μπουρμπούλια

Σε όλο και πιο δυσμενή θέση περιέρχεται η Κ.Μπουρμπούλια, καθώς η πορεία της ανάκρισης αναδεικνύει νέα στοιχεία εις βάρος της. Μάρτυρας κατέθεσε ότι η πρώην ανακρίτρια τού ζήτησε χρήματα, για να μην τον προφυλακίσει.

38

Σε όλο και πιο δυσμενή θέση περιέρχεται η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, καθώς η πορεία της ανάκρισης αναδεικνύει νέα στοιχεία εις βάρος της.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, η ένορκη κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος υπήρξε κατηγορούμενος στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, ότι η πρώην ανακρίτρια του ζήτησε χρήματα ώστε να μην τον προφυλακίσει, αλλά και νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κίνηση των τραπεζικών της λογαριασμών κατά την περίοδο που διεξήγαγε την έρευνα για το Χρηματιστήριο εκτιμάται ότι ενδεχομένως να οδηγήσουν στην άσκηση νέων, συμπληρωματικών διώξεων εις βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας που προσήλθε αυθορμήτως να καταθέσει ενώπιον των ανακριτών υποστήριξε ότι δεν δέχτηκε να δώσει στην Κ.Μπουρμπούλια το ποσό που του ζήτησε για να τον αντιμετωπίσει ευνοϊκά, με αποτέλεσμα να του επιβάλει τη μεγαλύτερη χρηματική εγγύηση που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Σημαντικά είναι όμως και τα στοιχεία που προκύπτουν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κ.Μπουρμπούλια, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι τράπεζες καθυστερούν να διαβιβάσουν τα στοιχεία που ζητούν οι ανακριτές. Δικαστικοί κύκλοι μάλιστα μιλούν για στοιχεία-«έκπληξη», που, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν από τη μελέτη της κίνησης των καταθέσεών της κατά τη χρονική περίοδο που ως ανακρίτρια του 19ου τακτικού τμήματος χειριζόταν τις συνολικά 23 δικογραφίες των μετοχών- «φούσκες».

Ωστόσο, παρά τα νέα στοιχεία που ήδη έχουν προκύψει εις βάρος της πρώην ανακρίτριας, οι εφέτες ανακριτές δεν είναι σε θέση να κινηθούν όπως θα ήθελαν, επειδή η Κ.Μπουρμπούλια έχει εκδοθεί στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές για την τέλεση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία και συμμετοχή σε συμμορία) που αφορούν τον χειρισμό σε δύο υποθέσεις επιχειρηματιών και άρα δεν υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα άσκησης νέων διώξεων εις βάρος της.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ελληνικές δικαστικές αρχές να διατυπώσουν σχετικό αίτημα προς τη Γαλλία, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο