Παραίτηση Ξαρχάκου από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ο Γ.Μπαμπινιώτης στη θέση του
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού υπέβαλε την Πέμπτη ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος. Ο Γιώργος Βουλγαράκης δέχτηκε την παραίτηση και διόρισε νέο πρόεδρο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Μπαμπινιώτη.
38
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.
Στην επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη ανέφερε ότι αποχωρεί, προκειμένου να διευκολύνει τις πρωτοβουλίες για τη νέα πορεία του ΕΙΠ. Ο κ. Βουλγαράκης απεδέχθη την παραίτησή του, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και, όπως τόνισε, προσβλέπει στη βοήθεια του κ. Ξαρχάκου στο μέλλον.
Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού θα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης. Το πλήρες Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΙΠ θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
O υπεύθυνος του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την παραίτηση Ξαρχάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χθες ο κ. Σταύρος Ξαρχάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τις προάλλες ο κ. Θ.Μικρούτσικος από την Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ο κ. Θ.Βαλτινός από την ηγεσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, παλαιότερα ο κ. Π. Βούλγαρης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο κ Καρυτινός από τη Λυρική Σκηνή και η κυρία Λία Μαραγκοπούλου από την Κριτική Επιτροπή Χορού.
»Μέσα από αυτές τις παραιτήσεις ένα είναι το συμπέρασμα : η Κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί πλήρως για τον πολιτισμό. Και κάτι ακόμη: ο νέος Υπουργός κ. Γ.Βουλγαράκης αποδεικνύεται αντάξιος του προκατόχου του κ. Κ.Καραμανλή ως προς την αποχή και την έλλειψη φροντίδας για τα θέματα και τους ανθρώπους του πολιτισμού» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
Απαντώντας στη δήλωση Λοβέρδου, ο υπουργός Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκης σημείωσε: «Θα συνιστούσα στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να ενημερωθεί καλύτερα διότι εκτίθεται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντρες και διαξιφισμοί στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σόου και πολιτική αλητεία»- «Περίμενα πολιτική ευθιξία»
- Επιμένει ο Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό
- Γουεμπανιάμα: «Ο Παναθηναϊκός έχει μακράν την πιο εντυπωσιακή έδρα» (vid)
- Η ΑΙ διαιωνίζει προκαταλήψεις για τις «κατώτερες» κάστες της Ινδίας
- Αγρότες: Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων – Οι προτάσεις κλιμάκωσης
- Σαντορίνη: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο έργο στα πρανή


