Συλλαλητήριο φοιτητών και σπουδαστών για κονδύλια και μη κρατικά πανεπιστήμια
Συλλαλητήριο με αίτημα να μην ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία πραγματοποίησαν φοιτητές και σπουδαστές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.
38
Συλλαλητήριο με αίτημανα μην ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία πραγματοποίησαν την Παρασκευή φοιτητές και σπουδαστές σε αρκετές πόλεις της χώρας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, ενώ οι δάσκαλοι έκανα δύο δίωρες στάσεις στο τέλος της πρωινής και στην αρχή της απογευματινής βάρδιας.
Στην Αθήνα η διαδήλωση ξεκίνησε στις 12:30 από τα Προπύλαια και οι οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η πορεία προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους κεντρικούς οδικούς άξονες.
Έξω από το υπουργείο ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιά, μπουκάλια μενερό, αυγά και πέτρες στους αστυνομικούς. Τα επεισόδια δεν έλαβαν μεγάλη έκταση.
Στη Θεσσαλονίκη πορεία διαμαρτυρίας έκαναν σύλλογοι φοιτητών του ΑΠΘ, αντιδρώντας στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και στην αξιολόγηση των κρατικών.
Πεντακόσιοι σπουδαστές αριστερών παρατάξεων από διάφορες σχολές συμμετείχαν σε παμφοιτητικό συλλαλητήριο, που έγινε στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.
Ακολούθησε πορεία, που διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Στα αιτήματα των φοιτητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία συμπαραστάθηκε και ομάδα Γάλλων φοιτητών που σπουδάζουν στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή, μέσω του προγράμματος Erasmus.
Με αφορμή την κινητοποίηση, o σύλλογος φοιτητών της Σχολής Δημοσιογραφίας και Μέσων Ενημέρωσης, πραγματοποίησε κατάληψη στο κτίριο, το οποίο έμεινε κλειστό.
Στους δρόμους, βγήκαν και οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στην λειτουργία των Ινστιτούτων δια βίου εκπαίδευσης.
Στα Χανιά η σταδιακή λειτουργία του ινστιτούτου στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου προκαλεί αντιδράσεις και οι φοιτητές κάνουν λόγο για πλήρη υποβιβασμό των σπουδών.
Το ίδρυμα παρέμεινε λόγο κατάληψης των φοιτητών κλειστό ενώ οι φοιτητές έδωσαν νέο ραντεβού για τις 7 Απριλίου οπότε θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας
- Από το Beetlejuice στο The Studio: H Κάθριν Ο’Χάρα έκανε την κωμωδία σοβαρή υπόθεση
- Σαμαράς: Σε καιρούς κρίσης ο πατριωτισμός ενώνει – Μήνυμα από την Καλαμάτα παρουσία Καραμανλή
- O περίφημος αστρικός χάρτης του Ίππαρχου είχε σβηστεί από την ιστορία – Τώρα ξανάρχεται στο φως
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τη συνταγματοποίηση των ολέθριων επιλογών της
- Κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Περάματος για την ενίσχυση οικογενειών σε ανάγκη
- Ιράν: «Δεν έχουμε λάβει τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ» – Η Τεχεράνη κάλεσε τους ευρωπαίους πρέσβεις για εξηγήσεις
- Αντίστροφη μέτρηση στη Μέση Ανατολή; Ο Τραμπ ετοιμάζει γρήγορα τις αεράμυνες του Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442