Πιθανή η συνάντηση Παπαδόπουλου – Ταλάτ το προσεχές διάστημα
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον πρόεδρος της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο για να συζητήσουν διάφορα θέματα. Η κυπριακή κυβέρνηση χαιρέτισε τη δήλωση Ταλάτ για συνάντηση σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων.
37
Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ενδέχεται να έχει ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος στη δεξίωση που θα γίνει με την ευκαιρία του διορισμού του τρίτου ανεξάρτητου μέλους της ερευνητικής επιτροπής για τους αγνοουμένους.
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο για να συζητήσουν όχι μόνο για τους αγνοούμενους, αλλά διάφορα θέματα. Κατηγόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι εισηγήθηκε τη συνάντηση για προεκλογικές σκοπιμότητες.
Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Γιώργος Λιλλήκας, με ανακοίνωσή του χαιρέτισε τη δήλωση του κ. Ταλάτ γιατί αποδέχεται την πρόταση για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των αγνοουμένων, παράλληλα όμως εξέφρασε λύπη «για το γεγονός ότι ο κ. Ταλάτ προσπαθεί να αποδώσει αρνητικές ερμηνείες όσον αφορά τη σκοπιμότητα και χρησιμότητα αυτής της συνάντησης».
Η κυπριακή κυβέρνηση, προσθέτει, θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν στο Παρίσι, για συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο ζητημάτων ουσίας με στόχο την προετοιμασία συνομιλιών.
Ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ, του πρότεινε τη σύσταση 10 διαφορετικών τεχνικών επιτροπών και ότι αυτό έγινε αποδεκτό από τον ίδιο. Προσέθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν φέρει ένσταση όπως οι συνομιλίες αγγίξουν την ουσία του Κυπριακού.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αναβαθμίζεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαιόχωρας
- Από το Beetlejuice στο The Studio: H Κάθριν Ο’Χάρα έκανε την κωμωδία σοβαρή υπόθεση
- Σαμαράς: Σε καιρούς κρίσης ο πατριωτισμός ενώνει – Μήνυμα από την Καλαμάτα παρουσία Καραμανλή
- O περίφημος αστρικός χάρτης του Ίππαρχου είχε σβηστεί από την ιστορία – Τώρα ξανάρχεται στο φως
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τη συνταγματοποίηση των ολέθριων επιλογών της
- Κοινωνική παρέμβαση του Δήμου Περάματος για την ενίσχυση οικογενειών σε ανάγκη
- Ιράν: «Δεν έχουμε λάβει τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ» – Η Τεχεράνη κάλεσε τους ευρωπαίους πρέσβεις για εξηγήσεις
- Αντίστροφη μέτρηση στη Μέση Ανατολή; Ο Τραμπ ετοιμάζει γρήγορα τις αεράμυνες του Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442