Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει τις 4.100 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και η Marfin.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,72% στις 4.076,54 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 72,2 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕΗ σημειώνει άνοδο 3,24% στα 19,76 ευρώ μετά τη θετική εξέλιξη σχετικά με την εξαγορά της μονάδας Bobov Dol στη Βουλγαρία. «Θεσμικοί επενδυτές τοποθετούνται στην μετοχή, καθώς δεν έχει ακολουθήσει το ράλι της αγοράς το πρώτο δίμηνο του έτους, και προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξυγίανση της εταιρίας στο επόμενο διάστημα» λένε οι αναλυτές.
Τα ΕΛΠΕ καταγράφουν κέρδη 2,85% στα 11,56 ευρώ. Ο όμιλος Λάτση αύξησε τη συμμετοχή του στην εταιρεία και εκτιμάται ότι πλέον ελέγχει πάνω από το 34% έναντι 35,5% που ελέγχει το Δημόσιο.
Ράλι για την Marfin, που σκαρφαλώνει στα 26,40 ευρώ με κέρδη 7,32%.
Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,38% στα 31,34 ευρώ. Η εταιρεία απέρριψε τις ενστάσεις στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού.
Τέλος, η Hyatt υποχωρεί κατά 0,36% στα 11,20 ευρώ. Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2005. Η Hyatt αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 36,5% των καθαρών κερδών στα 63,7 εκατ. ευρώ.
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,47%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 1,02% και ο FTSE/ASE International είναι υψηλότερα κατά 0,50%.
Στο σύνολο των μετοχών, 51 ενισχύονται, 25 υποχωρούν και 308 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442