Ενώπιον της επιτροπής Διαφάνειας και Θεσμών της Βουλής την Πέμπτη ο Γ.Κορωνιάς
Ενώπιον της Βουλής εμφανίζεται την Πέμπτη ο Γιώργος Κορωνιάς, στον οποίο μόλις χθες η μητρική εταιρεία Vodafone ανέθεσε διευρυμένες αρμοδιότητες. Ο κ. Κορωνιάς θα αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα και θα τονίσει τις ευθύνες της Ericcson.
30
Ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εμφανίζεται την Πέμπτη ο Γιώργος Κορωνιάς, στον οποίο μόλις χθες η μητρική εταιρεία Vodafone ανέθεσε διευρυμένες αρμοδιότητες. Ο κ. Κορωνιάς θα αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα και θα τονίσει τις ευθύνες της Ericcson.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Πέμπτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι η ευθύνη για τη μακρόχρονη παρουσία του ξένου λογισμικού, που διευκόλυνε τις υποκλοπές στα Κέντρα Διαχείρισης Κλήσεων της εταιρείας που διευθύνει ανήκει στην Ericsson.
Οι άνθρωποι της Vodafone υποστηρίζουν ότι μόνο οι τεχνικοί της σουηδικής εταιρείας ήταν σε θέση να γνωρίζουν πώς μπορούσε να ενεργοποιηθεί το λογισμικό των νομίμων συνακροάσεων που ήταν εγκατεστημένο στα Κέντρα Διαχείρισης Κλήσεων, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν είχε αγοραστεί από τη Vodafone και οι τεχνικοί της δεν διέθεταν τους απαιτούμενους κωδικούς πρόσβασης σε αυτό.
Ωστόσο, η Ericsson υποστηρίζει ότι το ξένο λογισμικό δεν ήταν δικής της κατασκευής και προστέθηκε εκ των υστέρων παράνομα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο λογισμικό της σουηδικής εταιρείας.
Πάντως, η εταιρεία δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις με ποιον τρόπο θα μπορούσε το «ξένο λογισμικό» να «κολλήσει» πάνω στο δικό της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρίγος Συγκίνησης για τη Μεγαλειώδη 200ή Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442