Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
in.gr

Ανακαλούνται μοντέλα αυτοκινήτων Opel και Citroen

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel μοντέλο Astra H εκτελεί η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για προληπτικό έλεγχο. Ανακλήθηκε επίσης ο τύπος οχήματος Citroen C4 Automatic, ενώ αποσύρθηκαν τα εξαρτήματα αυτοκινήτου, φλοτέρ ρεζερβουάρ, για το μοντέλο Hilux Toyota.

51

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel μοντέλο Astra H εκτελεί η GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για προληπτικό έλεγχο. Ανακλήθηκε επίσης ο τύπος οχήματος Citroen C4 Automatic, ενώ αποσύρθηκαν τα εξαρτήματα αυτοκινήτου, φλοτέρ ρεζερβουάρ, για το μοντέλο Hilux Toyota.

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς ανακοίνωσε ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων OPEL μοντέλο ASTRA H, για προληπτικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένα από τα οχήματα αυτά, έτους μοντέλου 2005-2006, απαιτείται προληπτικός έλεγχος του σφαιρικού συνδέσμου του εμπρόσθιου δεξιού ψαλιδιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση κραδασμών μέσω του συστήματος διεύθυνσης στο τιμόνι ή αστάθεια στην κατεύθυνση του οχήματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανάκληση αφορά 344 οχήματα, στους ιδιοκτήτες των οποίων έχει αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή. Τόσο ο έλεγχος, όσο και η τυχόν αντικατάσταση εμπλεκομένων εξαρτημάτων, θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Opel, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164 700.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημέρωσε το Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) για τρεις ακόμη αποσύρσεις από την ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον τύπο οχήματος Citroen C4 automatic (αυτόματο), το οποίο ανακλήθηκε διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, καθώς υπάρχει λάθος στην τοποθέτηση του «στοπ» που βρίσκεται πάνω στο πάτωμα κάτω από το πετάλι επιτάχυνσης. Ο εισαγωγέας προέβη ήδη σε διορθωτικές ενέργειες.

Επίσης, αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά το ηλεκτρικό μίξερ χειρός «TONYC NEO» για παρασκευή καφέ (τύπος/ μοντέλο: AK.2014) διότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας.

Τέλος, αποσύρθηκαν τα εξαρτήματα οχημάτων, φλοτέρ ρεζερβουάρ, για το μοντέλο Hilux Toyota. Η ανάκληση αφορά παραγωγή οχημάτων από 28/6/2005 μέχρι 19/12/2005 διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Ο εισαγωγέας προέβη ήδη στις σχετικές ενέργειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο