Ευνοϊκές ρυθμίσεις για απορρόφηση στο Δημόσιο ατόμων που ανατράφηκαν σε ιδρύματα
Μαθητές από κέντρα παιδικής μέριμνας υποδέχθηκε τη Δευτέρα ο Κ.Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλου, ο οποίος επισήμανε ότι γίνονται κινήσεις για την απορρόφηση σε θέσεις εργασίας ατόμων που ανατράφηκαν σε ιδρύματα.
51
Οκτακόσιους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από Κέντρα Παιδικής Μέριμνας υποδέχθηκε τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στην εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αφού εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Παπούλια ανέφερε ότι επανεξετάζονται οι ισχύουσες διατάξεις προς την κατεύθυνση μίας σταδιακής, αλλά πραγματικής απορρόφησης σε θέσεις εργασίας ατόμων που ανατράφηκαν σε ιδρύματα.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι εξετάζεται η δυνατότητα διεύρυνσης της κείμενης νομοθεσίας προς τρεις, κυρίως, κατευθύνσεις:
«Πρώτον, να καταλάβει όλους τους ΟΤΑ α και β βαθμού σε επίπεδο νομού, ανεξάρτητα από το αν αυτοί διατηρούν ή όχι σχετικό ίδρυμα. Δεύτερον, να περιλάβει και άτομα που ανατράφηκαν και σε δημόσια, εκκλησιαστικά καθώς και ιδρυματικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα, και όχι μόνον αυτά των δημοτικών βρεφοκομείων.
»Και, τρίτον, να διασφαλίζει έναν ελάχιστο, κατ έτος, αριθμό απορρόφησης των συγκεκριμένων ατόμων με ειδική διαδικασία που θα καθιερώσουμε, αφού συγκεντρώσουμε σχετικά στοιχεία, ιδίως σε σχέση με τον αριθμό των εν λόγω ατόμων» διευκρίνισε.
Στο Προεδρικό Μέγαρο έσπευσαν κατόπιν πρόσκλησης του Κ.Παπούλια και Ολυμπιονίκες για να μιλήσουν με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Εκ μέρους των Ολυμπιονικών μίλησε προς τα παιδιά η πρωταθλήτρια πόλο Εύη Μωραΐτίδου, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για την πρόσκληση και ζήτησε να μεριμνήσει η κυβέρνηση ώστε να έχουν καλύτερη τύχη τα παιδιά αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442