36

Ένας 25χρονος Καλιφορνέζος αντιμετωπίζει φυλάκισης έως ενός έτους και επιβολή προστίμου, κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να διοχετεύσει στο Διαδίκτυο την έκδοση της ταινίας Walk the Line που προοριζόταν αποκλειστικά για τους ψηφοφόρους των βραβείων Όσκαρ.

Όπως αναφέρει το BBC, η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας χρήστης του Διαδικτύου επικοινώνωσε με την Αμερικανική Ένωση Κινηματογράφου (MPAA) για να καταγγείλει ότι σε συζήτηση που είχε σε chat room κάποιος ανέφερε ότι σκόπευε να διαθέσει την πειρατική ταινία στο Internet.

Η MPAA κατάφερε να παρασύρει τον ύποπτο σε έναν ψεύτικο δικτυακό τόπο, όπου o 25χρονος φέρεται να ανέβασε το κλεμμένο αρχείο. Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε και ο νεαρός Λούις Οκόα συνελήφθη. Στην ταινία που κατηγορείται ότι κατείχε βρέθηκε κρυμμένο υδατογράφημα που αποδεικνύει ότι ήταν η ειδική έκδοση των Όσκαρ.

Το Walk the Line, με πρωταγωνιστές τον Χοακίμ Φίνιξ και την Ρις Γουίδερσπουν, περιγράφει τη ζωή του τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας και είναι υποψήφιo για τα βραβεία καλύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου και τρία ακόμα Όσκαρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ