Πολύ κοντά στην υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης ο Γ.Καρατζαφέρης
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά το συνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Αφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης, αλλά δεν το ανακοίνωσε επισήμως. Βολές και κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά το συνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Αφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης, αλλά δεν το ανακοίνωσε επισήμως. Βολές και κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
«Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας από την ομιλία μου στο συνέδριο. Δεν θα σας απογοητεύσουμε και δεν θα σας αφήσουμε χωρίς σχόλια στη δουλειά που κάνετε», είπε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όταν του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Εγώ απευθύνθηκα στον κ. Καραμανλή και του είπα εσύ έχεις το πεπόνι και το μαχαίρι, αλλά εμείς έχουμε το πιάτο» παρατήρησε, όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν ότι το συμπέρασμα που έβγαλαν είναι ότι θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το τέλος του 3ου Συνεδρίου του ΛΑΟΣ, τόνισε πως το κόμμα του θα είναι ένας σταθερός μοχλός ανάσχεσης για τις προειλημμένες αποφάσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Είπε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που μαγνητίζει αλλά την έχουν εγκαταλείψει, την έχουν περιορίσει σε μερικά μίζερα τετραγωνικά χιλιόμετρα, χωρίς μετρό, χωρίς υποδομές.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, λέγοντας: «κ. Καραμανλή, είστε ανάξιος. Δεν μπορείτε να κυβερνάτε με ασφάλεια αυτό τον τόπο».
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον ανασχηματισμό δεν θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «οικογενειοκρατία» και «κατεστημένο» και υπογράμμισε ότι το σύνθημα του κόμματός του είναι «ρήξη και ανατροπή, λαϊκή πολιτική».
Μεϊμαράκης: Δεν ανησυχεί η ΝΔ
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το Σάββατο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης απάντησε ότι δεν ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία.
«Η Θεσσαλονίκη έχει έναν πολύ πετυχημένο δήμαρχο κι έναν πολύ πετυχημένο νομάρχη, που είχαν υποστηριχθεί από τη ΝΔ. Η διαδικασία είναι ανοιχτή. Κατά συνέπεια αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι οι πολίτες να γνωρίζουν όλο και περισσότερο και όλο και καλύτερα το πρόγραμμα και την υλοποίηση του έργου που έχει γίνει, από τον κ. Παπαγεωργόπουλο και τον κ. Ψωμιάδη και είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουν θετικά. Χωρίς να υποτιμούμε τίποτα, θεωρούμε ότι έχουμε την πρωτοπορία», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.
Πορεία κατά της υποψηφιότητας Καρατζαφέρη
Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο πανελλαδικό συνέδριο του Λαϊκού Ορθόδοθου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) και στην υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης με πρωτοβουλία ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Οι, περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια, κρατώντας πανό, σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΛΑΟΣ και του προέδρου του, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ένταση προκλήθηκε, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές στα γραφεία του ΛΑΟΣ, στην οδό Μοναστηρίου.
Η πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης, έληξε ομαλά, με τη διάλυση των διαδηλωτών.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.