Εκκλησιαστικές αντιδράσεις για την παράσταση «Δόκτωρ Φάουστους»
Αντιδράσεις προκαλεί η ελληνική διασκευή του έργου Δόκτωρ Φάουστους που παρουσιάζει η Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Διαπόμπευση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταγγέλλει η Αρχιεπισκοπή, παρέμβαση του ΥΠΠΟ ζητά η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος.
51
Αντιδράσεις προκαλεί η ελληνική διασκευή του έργου Δόκτωρ Φάουστους που παρουσιάζει η Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Διαπόμπευση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταγγέλλει η Αρχιεπισκοπή, παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού ζητά η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος.
Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει για πρώτη φορά το έργο, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη. Στο ρόλο του Δόκτωρ Φάουστους είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ το ρόλο του Μεφιστοφελή κρατά ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.
Αιτία για τις αντιδράσεις, σκηνές βίας και ερωτικών πράξεων επάνω στην Αγία Τράπεζα με ανάμειξη του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης έκανε τη σχετική δήλωση: «Εάν ως ελευθερία της έκφρασης νοείται η βάναυση προσβολή της χριστιανικής ή οποιασδήποτε άλλης γνωστής θρησκείας, ο εξευτελισμός των θρησκευτικών συμβόλων και η διαπόμπευση του προσώπου εκκλησιαστικών ηγετών, όπως ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τότε αβίαστα προκύπτει ότι ο καθένας μπορεί καταχρηστικά να ασκεί το ως άνω δικαίωμα και το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του με την ευρεία έννοια, χωρίς να σέβεται με τη σειρά του τα δικαιώματα των άλλων, τα χρηστά ήθη και τον Θεμελιώδη Νόμο της Πολιτείας».
Από την πλευρά της, η Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι η Τέχνη είναι ελεύθερη να αμφισβητεί, αλλά όχι να προσβάλει κατά τρόπο βάναυσο τη θρησκευτική συνείδηση της πλειονότητας των Ελλήνων,αλλά και τη χριστινανική θρησκεία. Ζητείται η παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη σκηνή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Ενας νεκρός και δύο τραυματίες σε σύγκρουση πέντε οχημάτων
- Δασμοί: Εφετείο απορρίπτει το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να καθυστερήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων
- Ιράν: Θα ήταν χαζό να θεωρήσουμε πως όσα συμβαίνουν μακριά από τα σύνορά μας δεν μας αφορούν, λέει η Μελόνι
- Ιράν: Χτυπήθηκε από drones το αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή
- Λίβανος: Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
- Φωτιά μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ

